Άλλο ένα απίστευτο περιστατικό στον τομέα της υγείας συνέβη στις Κυκλάδες, καταδεικνύοντας ότι βρίσκονται σε μειονεκτικότερη θέση και δικαιολογημένα έχουν αυξημένο αίσθημα ανασφάλειας όταν αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό ή έκτακτο περιστατικό.

Σύμφωνα με το kaipoutheos.gr, κάτοικος της Σίφνου υπέστη κάταγμα στο ισχίο και μεταφέρθηκε στο περιφερειακό ιατρείο όπου ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έκαναν για μία ακόμη φορά το καθήκον τους και με το παραπάνω, όμως οι άνθρωποι δεν ήταν δυνατόν να κάνουν θαύματα, διότι ο ασθενής έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Επομένως, είτε έπρεπε να μεταφερθεί με πλωτό σκάφος στην Σύρο και να διακομισθεί στο Νοσοκομείου του νησιού, ή να αναμένει την επόμενη μέρα το πλοίο για να ταξιδέψει στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το kaipoutheos.gr, η ασθενής απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στην Σύρο, καθότι σε κάποιες περιπτώσεις, έχει τύχει να μην είναι δυνατή η πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης στο Νοσοκομείο και να εκτελείται διακομιδή σε άλλη υγειονομική μονάδα της Αττικής. Επίσης, σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να περιμένει το πλοίο το οποίο θα περνούσε από την Σίφνο την επόμενη μέρα στις 9 το βράδυ.

Έτσι λοιπόν, η τραυματισμένη γυναίκα αποφάσισε να καλέσει ιδιωτικό ελικόπτερο, το οποίο πλήρωσε από την τσέπη της και την μετέφερε στην Αττική για να χειρουργηθεί σε Νοσοκομείο της πρωτεύουσας.