Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ελεονόρα Μελέτη στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου τόνισε πως θέλει να συμβάλει στην προσπάθεια να βελτιωθεί η θέση των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία.

«Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι ανάμεσά σας. Είμαι η Ελεονόρα Μελέτη και πριν λίγες μέρες, σε μια συνάντηση που είχα με τον πρωθυπουργό μας, εκείνος μου επικοινώνησε ένα από τα μεγαλύτερα προσωπικά του στοιχήματα: να δει σύντομα τις γυναίκες να έχουν μια ισότιμη και πιο ασφαλή θέση στη σύγχρονη κοινωνία.

Γνωρίζοντας και ο ίδιος την ευαισθητοποίηση μου και τη δράση μου σε κοινωνικά ζητήματα που αφορούν γυναίκες, με προσκάλεσε να κάνουμε αυτή την προσπάθεια επίτευξης στόχου παρέα.

Μετά από πολύ και ώριμη σκέψη και έχοντας την αμέριστη στήριξη της οικογένειάς μου και του συζύγου μου και έχοντας την γνώση ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπάρχουν ειδικές επιτροπές που ασχολούνται αποκλειστικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στις οποίες θα μπορούσα να εργαστώ και να προσφέρω, αποφασίσαμε ότι είναι όχι μόνο δική μου εσωτερική ανάγκη αλλά και χρέος μου τουλάχιστον να προσπαθήσω.

Η προσέγγιση μου στην προσπάθεια αυτή θα είναι κυρίως ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι πως αν τελικά ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω πολίτικη και μάλιστα δυναμική. Το οφείλω στις γυναίκες που δεν έχουν βήμα, στον εαυτό μου που έχει μάθει να διεκδικεί αλλά το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου που θέλω να μάθει να μάχεται και να διεκδικεί όλα όσα δικαιούται και όλα όσα αξίζει».

news247