Όταν κάποιος έχει περισσότερο Wi-Fi έχει σίγουρα  περισσότερο internet, και περισσότερο internet σημαίνει περισσότερο Facebook. 
Με αυτή την λογική αυτή το Facebook, ξεκίνησε να δοκιμάζει τη λειτουργία του
 «Find Wi-Fi» μέσα στην εφαρμογή του, η οποία έκανε ένα καλό, πιο οικονομικό (από άποψη ενέργειας μπαταρίας) και ουσιαστικά πιο πλήρες scan από το Wi-Fi στις ρυθμίσεις του iPhone.
To «Find Wi-Fi» ξεκίνησε δοκιμαστικά σε λίγες χώρες το 2016 αλλά από τον Ιουλιο πια η  Facebook ανακοίνωσε ότι πλέον επεκτείνει τη λειτουργία σε παγκόσμιο επίπεδο.  
 Όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία, το Find Wi-Fi θα σας δείξει ποιες τοποθεσίες προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi κοντά στη θέση που βρίσκεστε, μαζί με τις ώρες λειτουργίας αυτών των σημείων, το είδος του καταστήματος ή υπηρεσίας καθώς και τα ονόματα των δικτύων τους. 
Ωστόσο, οι επιχειρήσεις ή οι οργανισμοί που παρέχουν δωρεάν συνδεσιμότητα θα πρέπει να επιλέξουν αν θέλουν να «αξιώσουν» το δίκτυό τους ώστε να φαίνεται στην εφαρμογή του Facebook.
 Έτσι, στην αρχή της λειτουργίας της εφαρμογής, δεν είναι σίγουρο ότι θα φαίνονται διαθέσιμα όλα τα hotspots εκεί κοντά που βρίσκεστε.   
Στην ανακοίνωσή του το Facebook δήλωσε ότι μέσα στο χρόνο που δοκιμάστηκε η εφαρμογή φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιοχές όπου δεν υπήρχε πρόσβαση σε δεδομένα ή σε άτομα που ταξίδευαν. 
Έτσι, επειδή η εταιρεία μας σκέφτεται και θέλει να μας γλυτώσει όλους από περιττά ΜΒ στον λογαριασμό μας αποφάσισε να ενισχύσει τη σύνδεσή μας στο διαδίκτυο, και ως εκ τούτου να αυξήσει και τη χρήση του Facebook, μήπως και χάσουμε κάποιο ουσιαστικό post από το timeline. 
Ανακοίνωσαν επίσης ότι εργάζονται σε μια υποθαλάσσια καλωδιακή σύνδεση μεταξύ Λος Άντζελες και Χονγκ Κονγκ (για πολύ μακρινούς ταξιδιώτες), drones που θα παρέχουν σύνδεση και πρόσβαση μέσω συστημάτων λέιζερ.  
 Για να μεταβείτε στη λειτουργία, κάνετε κλίκ στην καρτέλα «More» στο κάτω δεξιά μέρος της εφαρμογής του Facebook στο κινητό σας και, στη συνέχεια, θα βρείτε το «Find Wi-Fi».