…Χαλκιδική το τρίστρατο των δρόμων του πολιτισμού…
Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συνεπής στους στόχους του συνεχίζει την προβολή του προορισμού μέσα από πολιτιστικές/καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις και στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες των τοπικών συλλόγων, των Δήμων και άλλων φορέων.
Για τον Φορέα, όπως επισημαίνεται στο δελτίο τύπου του Οργανισμού,    οι προσπάθειες εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος δε σταματούν ούτε κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. 
Τη φετινή σεζόν, ο Οργανισμός στηρίζει και υποστηρίζει πάνω από 15 πολιτιστικές και καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις σε όλο το νομό.
Πιστεύοντας ακράδαντα ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση της θετικής εικόνας της Χαλκιδικής στο εξωτερικό ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής χρηματοδοτεί έμμεσα και άμεσα εκδηλώσεις που συνδράμουν θετικά στην ανάδειξη και προβολή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης του τόπου, ενώ παράλληλα προσφέρουν δυνατότητες ποιοτικής ψυχαγωγίας και συναναστροφής.
Επιγραμματικά, ο Οργανισμός μέχρι τώρα έχει συμμετέχει ως χορηγός στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Χαλκιδικής τον Κολυμβητικό Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου, όπου 20 αθλητές από όλο τον κόσμο συμμετείχαν σε ένα απαιτητικό αγώνα ελεύθερης κολύμβησης 26χιλιομέτρων, που αισίως φέτος έκλεισε τα 47 χρόνια. 
Παράλληλα υποστήριξε και φέτος τα «Σιθώνεια 2017», μια παραδοσιακή πλέον συνάντηση αθλητών ρίψεων με συμμετοχή ελλήνων και ξένων αθλητών.
Παράλληλα, για 2η συνεχή χρονιά υποστηρίζει έμπρακτα τις 3ήμερες εκδηλώσεις της «Ιουλιανής Πανσελήνου» που οργάνωσε ο Δήμος Σιθωνίας στον Όρμο Παναγιάς με ελεύθερη είσοδο. 
Βασικός χορηγός για 3η συνεχόμενη χρονιά ήταν ο Οργανισμός, στο Parthenωn Film Festival-Φεστιβάλ στο χωριό που πραγματοποιείτε σε ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία, στον παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα. 
Πρόκειται για μία διαφορετική κινηματογραφική εμπειρία, για μία υπαίθρια γιορτή του σινεμά κάτω από τα αστέρια ανοιχτή στο κοινό. Και βέβαια, ο Οργανισμός ήταν ένθερμος υποστηρικτής και αρωγός στο «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών» που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ν. Προποντίδας και ευελπιστεί να γίνει θεσμός.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και πλήθος από αυτές τελούν υπό την αιγίδα του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής. 
Ο Οργανισμός όμως προχωράει και ένα βήμα παρακάτω για να επιτύχει την καλύτερη και πληρέστερη προβολή όλων των εκδηλώσεων του νομού, και έχει αφιερώσει ένα ειδικό τμήμα στην καινούρια ιστοσελίδα του [http://www.visit-halkidiki.gr/events-page/], όπου συγκεντρώνει και προβάλει όλες τις εκδηλώσεις της Χαλκιδικής στην αγγλική γλώσσα. 
Αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας είναι ότι όλο και περισσότεροι τουρίστες παρακολουθούν τις εκδηλώσεις όπως και σημαντικοί VIP επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι.