Μπορεί να πέρασε από «40 κύματα» προκειμένου να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να την ολοκληρώσει με επιτυχία,αφού μέχρι πρότινος  οι τυφλοί φοιτητές δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτοί στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, ωστόσο ο ίδιος απέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι η μειωμένη όραση δεν αποτελεί εμπόδιο για να κάνει κανείς το όνειρό του πραγματικότητα.
Ο  Αργύρης Κουμτζής όχι μόνο ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, αλλά είναι ένας από τους δέκα υποψηφίους που  έγινε δεκτός πριν από λίγες μέρες σε μία από της μεγαλύτερες και γνωστότερες ερευνητικές ομάδες σε θέματα ηλιακής και διαστημικής φυσικής παγκοσμίως.
Οι εκπαιδευτικές του επιτυχίες και οι ερευνητικές του δραστηριότητες κρίθηκαν υπεράριθμες  ώστε να του δώσουν μία υποτροφία  τεσσάρων χρόνων στο Max Planc διεθνές σχολείο ηλιακής και διαστημικής φυσικής  του πανεπιστημίου Gottingen στη Γερμανία, με σκοπό να ολοκληρώσει το διδακτορικό του.
Ο Αργύρης είναι μόλις 21 ετών και έχει ένα πλούσιο και αξιοζήλευτο βιογραφικό. Ως μαθητής πήρε μέρος σε πανελλήνιους διαγωνισμούς φυσικής και μαθηματικών. Στο διαγωνισμό φυσικής ήρθε 8ος ενώ στον διαγωνισμό των μαθηματικών πήρε το δεύτερο βραβείο. Ταξίδεψε με υποτροφία στις ΗΠΑ το 2016 και επισκέφθηκε το ΜΙΤ, πήρε μέρος σε καλοκαιρινά σχολεία στη Βόνη και Κολωνία, έγινε δεκτός για πρακτική άσκηση μέσα σε εκατοντάδες υποψηφίους από το Πανεπιστήμιο τη Οξφόρδης. Μάλιστα, ο βαθμός πτυχίου του είναι 9.3/10, γεγονός που τον τοποθετεί στο άνω 1% των φοιτητριών και φοιτητών της τάξης του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φοιτητής πέρασε από τρία στάδια αξιολόγησης προκειμένου τελικά να γίνει δεκτός ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ταξιδέψει στο εξωτερικό προκειμένου να ολοκληρώσει το διδακτορικό του.
Πηγή: makthes.gr