Η ανάπτυξη του τουρισμού μέσω της αξιοποίησης των εργαλείων που δίνει η τεχνολογία αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Θάνος. 

Ο κ. Θάνος μίλησε από τις Σέρρες όπου βρίσκεται μαζί με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την Google Hellas, με θέμα: «Ψηφιακές Δεξιότητες για την Ανάπτυξη του Τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας». 


“Έχουμε αρχίσει έναν νέο κύκλο συνεργασιών με την Google, για την ενημέρωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των επαγγελματιών, οι οποίες είναι αναγκαίες για τις τουριστικές επιχειρήσεις. Σήμερα πραγματοποιείται η συγκεκριμένη εκδήλωση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών ενώ τα σεμινάρια θα διαρκέσουν μια εβδομάδα  και θα γίνουν άλλα αντίστοιχα σε άλλες πόλεις” είπε ο κ.Θάνος. 


Αντίστοιχες συνεργασίες έγιναν, όπως σημείωσε, και στο παρελθόν, αλλά η Περιφέρεια επανέρχεται και επικαιροποιεί τα σεμινάρια, λόγω των αναγκών που εξελίσσονται.


“Ο ρόλος της Περιφέρειας είναι να διαμορφώσουμε μαζί με την τοπική κοινωνία -τα επαγγελματικά επιμελητήρια, τους συλλόγους και τους τοπικούς φορείς- ένα συνεκτικό πλαίσιο δράσεων επιμόρφωσης των νέων επαγγελματιών. Είτε αυτές αφορούν τις ψηφιακές δεξιότητες είτε το κομμάτι των χρηστικών υπηρεσιών, ώστε να μπορέσουμε να τους δώσουμε  -μαζί με τα οικονομικά κίνητρα που προσφέρει η περιφέρεια από το ΕΣΠΑ, από το ΠΕΠ-  και τη γνώση, ώστε να μπορέσουν οι υπάρχουσες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα ψηφιακά εργαλεία και συγχρόνως να  δημιουργήσουμε νέες θέσεις στην ψηφιακή οικονομία” τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ