Καθημερινά και έως τις 23 Ιουνίου θα υποδέχεται τους επισκέπτες μικρούς και μεγάλους, από τις 18.30 το απόγευμα έως τις 23.00 το βράδυ, ανοικτά και τις Κυριακές τα πρωινά 11.00 – 14.00, στα περίπτερα που καλύπτουν όλο το μήκος του τόξου από το Βασιλικό Θέατρο έως τη στάση Στρατηγείου.

Με εντυπωσιακή συμμετοχή 210 εκδοτικών οίκων από όλη την Ελλάδα και φορέων του πολιτισμού και με χιλιάδες τίτλους βιβλίων το Φεστιβάλ που αγαπήθηκε όσο τίποτα άλλο στην πόλη θα σημειώσει και φέτος ρεκόρ προσέλευσης από όλη τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία. Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η κορυφαία εκδήλωση του ΚΘ΄ Πνευματικού Μαΐου «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», που ξεκινάει από τον Μάρτιο και διαρκεί έως τον Ιούνιο. Είναι ένας θεσμός που υποστηρίζει τους πνευματικούς δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας το έργο τους (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες). Το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Ποιητή της Θεσσαλονίκης Ντίνο Χριστιανόπουλο.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης αναφέρει: « Ο μεγαλύτερος θεσμός του πολιτισμού στην πόλη μας θα λειτουργήσει και φέτος στο πλακόστρωτο της παραλιακής λεωφόρου στο Λευκό Πύργο. Το Φεστιβάλ Βιβλίου θα είναι πλαισιωμένο με εκδηλώσεις που θα καλύπτουν όλο το φάσμα του πολιτισμού κατά τη διάρκεια λειτουργίας του. Πιστεύουμε ότι πάνω από πεντακόσιοι συγγραφείς θα παρευρεθούν, θα παρουσιάσουν και θα υπογράψουν τα βιβλία τους. Η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των συγγραφέων και των επισκεπτών είναι μοναδική λίγο καιρό πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Αισιοδοξούμε και φέτος ότι οι συμπολίτες μας και όχι μόνο θα μας επισκεφτούν, αποδεικνύοντας ότι το βιβλίο παραμένει το βασικό εργαλείο της γνώσης και της μόρφωσης. Καλό καλοκαίρι με ένα βιβλίο στο χέρι…».

Στη φετινή διοργάνωση επίσης συμμετέχουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κ.ά..