Μέσα σε ένα 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 41 άνθρωποι από τον κοροναϊό στην Ιταλία, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται πλέον σε 148. Σύμφωνα με τα νέα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών οι ασθενείς του κοροναϊού άγγιξαν τους 3.296. Παράλληλα, οι ασθενείς που έχουν ιασθεί και είναι πλέον αρνητικοί στον ιό, φτάνουν τους 414. Το 10,7% των ασθενών έχει γίνει αρνητικό στον ιό και έχει ιασθεί, ενώ έχασε ζωή του το 3,8% όσων μολύνθηκαν από τον Covid-19.

Εξι οι νεκροί στη Γαλλία

Δύο ακόμη νεκρούς από τον νέο κοροναϊό μετρά η Γαλλία, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει από τον Covid-19 να ανέρχεται πλέον σε 6, την ώρα που 92 νέα κρούσματα καταγράφηκαν σε σχέση με χθες, έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Συνολικά 377 κρούσματα έχουν ανακοινωθεί από τα τέλη Ιανουαρίου και όλες οι μητροπολιτικές περιοχές της γαλλικής επικράτειας έχουν πληγεί. Η ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων, μεταξύ Τετάρτης και Πέμπτης, είναι η μεγαλύτερη από την έναρξη της επιδημίας.

Οι δύο νεκροί είναι «ένα πρόσωπο ηλικίας 73 ετών που προέρχεται από το Ουάζ (βόρεια)», μία από τις κύριες εστίες μόλυνσης στη Γαλλία, και ένα «πρόσωπο ηλικίας 64 ετών από το Αισν», αναφέρει σε δελτίο Tύπου το υπουργείο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σήμερα, η τελευταία μητροπολιτική περιοχή που δεν είχε καταγράψει κρούσματα, το Σαντρ Βαλ ντε Λουάρ ανακοίνωσε δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στο Παρίσι, η RARP (η εταιρεία διαχείρισης των μετρό) γνωστοποίησε το πρώτο κρούσμα μεταξύ των υπαλλήλων της, επισημαίνοντας ότι δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στα δρομολόγια.

Βρετανία-κοροναϊός: Ο πρώτος θάνατος από τον Covid-19

Η Βρετανία καταμετρά τον πρώτο θάνατο ασθενούς που είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο ασθενή που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Γερμανία: Πάνω από 400 τα κρούσματα

Τη στιγμή που δεκάδες σχολεία στη Γερμανία παραμένουν κλειστά λόγω της έξαρσης του κοροναϊού, μαθητές σχολείων από το Βρανδεμβούργο βρίσκονται σε εκδρομή στην Βόρεια Ιταλία και θα πρέπει να εξεταστούν αμέσως μετά την επιστροφή τους, το Σάββατο.

Συνολικά 87 άτομα, μεταξύ των οποίων 70 μαθητές από τρία σχολεία του Πότσνταμ, βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Βόρεια Ιταλία και, σύμφωνα με τη διευθύντρια της αρμόδιας υπηρεσίας του κρατιδίου, Κριστίνα Μπεμ, θα εξεταστούν προληπτικά το Σάββατο. Η ίδια δήλωσε ότι κάποια παιδιά παρουσιάζουν «ύποπτα» συμπτώματα – μερικά μάλιστα πριν ακόμη από το ταξίδι – αλλά, όπως διευκρινίστηκε, η περιοχή της Ιταλίας όπου βρίσκονται δεν περιλαμβάνεται στις «υψηλού κινδύνου». Παρόλα αυτά, τόσο οι μαθητές όσο και οι συνοδοί τους και οι οδηγοί των λεωφορείων που τους μεταφέρουν θα τεθούν σε απομόνωση για 24-48 ώρες, μέχρις να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους.

Στη Γερμανία ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό ξεπερνά σήμερα τους 400, ενώ τέσσερα άτομα που νοσηλεύονταν στην Ρηνανία-Παλατινάτο έλαβαν σήμερα εξιτήριο. Το μοναδικό κρατίδιο της χώρας στο οποίο δεν έχει καταγραφεί κρούσμα Covid-19 είναι η Σαξονία-‘Ανχαλτ, ενώ τα περισσότερα εντοπίζονται στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (230), στην Βάδη-Βυρτεμβέργη (80) και στην Βαυαρία (66). Σύμφωνα με το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», οι περισσότεροι μολύνθηκαν από τον κοροναϊό εντός Γερμανίας, ενώ στην συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων κατέστη εφικτή η ανίχνευση όσων είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αποτροπής εξάπλωσης του ιού, η αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει 7100 πτήσεις έως το τέλος του μήνα, καθηλώνοντας περισσότερα από 150 αεροσκάφη, ενώ συνεχίζονται οι ακυρώσεις και αναβολές εκδηλώσεων. Όπως προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου Ipsos, ένας στους πέντε (19%) Γερμανούς ανησυχεί για τις οικονομικές συνέπειες που μπορεί να έχει η εξάπλωση του κοροναϊού, ενώ το 31% θεωρεί ότι υπάρχει «σοβαρή» ή «πολύ σοβαρή» απειλή για τη Γερμανία.

82 κρούσματα στην Ολλανδία

Ο αριθμός των ασθενών από τον Covid-19 στην Ολλανδία ανέρχεται πλέον σε 82 κρούσματα, έγινε σήμερα γνωστό από Ολλανδικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.Τα κρούσματα στην Ολλανδία υπερδιπλασιάστηκαν σήμερα σε σχέση με τα 38 που είχαν καταγραφεί έως χθες. Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στις 27 Φεβρουαρίου.