Έντονες βροχοπτώσεις και τεράστιες ποσότητες νερού για άλλη μια φορά δέχτηκε ο Δήμος Σιθωνίας από το βράδυ του Σαββάτου, ως τις πρωινές ώρες της Κυριακής 5/4/20.

Αποτέλεσμα αυτών των ακραίων καιρικών φαινομένων ήταν να προκληθούν καταστροφές σε έργα υποδομής όπως στο κεντρικό οδικό δίκτυο αλλά στο αγροτικό ,σπίτια πλημμύρισαν και για άλλη μια φορά σημειώθηκαν κατολισθήσεις και δρόμοι κόπηκαν στα δύο .

Η Σιθωνία σε διάστημα 8 μηνών είναι η τρίτη φορά που πλήττεται.

Ο Δήμος είναι στο κόκκινο και χρειάζεται πλέον σημαντικές παρεμβάσεις, με την υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας έτσι ώστε να θωρακίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα την περιοχή μας και να προφυλάξουν της περιουσίες, τις ζωές των συμπολιτών αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών.

Ζητούμε την στήριξη της περιφέρειας και των συναρμόδιων υπουργείων για την υλοποίηση των σημαντικών αυτών παρεμβάσεων την άμεση χρηματοδότηση της Σιθωνίας για να αντιμετωπιστούν τα θέματα που προέκυψαν και προκύπτουν από τις θεομηνίες.

Η Δημοτική αρχή καθώς και η περιφέρεια ήταν παρούσες από την πρώτη στιγμή μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς Πυροσβεστική Υπηρεσία, Εθελοντικές Ομάδες, προσωπικό πολιτικής προστασίας, τους οποίους και ευχαριστώ πολύ.