Ο συντονισμός μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων για την απρόσκοπτη διανομή 25.700 γευμάτων το Μ. Σάββατο και ίδιου αριθμού την Κυριακή του Πάσχα σε ευπαθείς πολίτες, ήταν το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη με 55 δημάρχους και τον πρόεδρο της ΠΕΔΑ, Γ. Μαρκόπουλο.


Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τους δημάρχους πως η διανομή θα πραγματοποιηθεί βάσει των καταγεγραμμένων αναγκών που απέστειλαν οι ίδιοι και τους ζήτησε να ορίσουν χώρους παραλαβής των γευμάτων απ΄όπου και θα τα διανείμουν. «Περιφέρεια και Δήμοι φτιάχνουμε μία αλυσίδα αλληλεγγύης και συντονίζουμε τις δράσεις μας για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας. Ειδικά αυτές τις άγιες μέρες δεν πρέπει κανένας συνάνθρωπός μας να νιώθει μόνος του. Στέλνουμε όλοι μαζί μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε θετικό το μέτρο να γίνονται οι λαϊκές αγορές σε δύο περιοχές των Δήμων ταυτόχρονα, προκειμένου να περιοριστεί ο συγχρωτισμός πολιτών. Ολοκληρώνοντας την τηλεδιάσκεψη ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τους δημάρχους ότι η Περιφέρεια συνεχίζει την εκστρατεία για την ενίσχυση της ανακύκλωσης στην Αττική, παραδίδοντας συνεχώς απορριμματοφόρα υψηλής τεχνολογίας στους Δήμους.

«Στόχος μας είναι μέχρι τα τέλη Μαΐου να έχουμε τοποθετήσει 10.000 κάδους σε δημόσια κτίρια της Αττικής. Δεν θα υπάρξει η παραμικρή χρονοτριβή στην υλοποίηση του προγράμματός μας» τόνισε.