Εκνευρισμένος από το γεγονός ότι το τραγούδι «Τα πιο ωραία λαϊκά» τραγουδήθηκε ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη έξω από το Μέγαρο Μαξίμου δίχως να ερωτηθεί για αυτό είναι ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης «επιτέθηκε» και κατά της Αλκηστις Πρωτοψάλτη για αυτή την πρωτοβουλία, χαρακτηρίζοντάς το ως σιχαμερό, ενώ προανήγγειλε νομικές κινήσεις.

«Επρεπε να έχω ερωτηθεί τόσο εγώ όσο και η Λίνα Νικολακοπούλου καθώς αυτό που έγινε ήταν πολύ σιχαμερό και τώρα έχω έναν νόμιμο δρόμο να ακολουθήσω.

«Η Αλκηστις σε όλη την πορεία της ήταν άνθρωπος της περιπέτειας, δραστήριος, πρωτοστάτησε στην δημιουργία μίας νέας παρουσίασης για τα τραγούδια, με ρίσκο και κόστος, για να ανοίξει η ομπρέλα των συνεργατών, να υπάρξει μία νέα αισθητική. Αλλά αυτό που έγινε είναι πολύ σιχαμερό, δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι, έγινε βιασμός του πνευματικού μου δικαιώματος συνέχισε, όσο κι αν γράφουν τα τσιράκια της κυβερνησης.

Έγινε οργανωμένη παραγωγή από την Τεχνόπολη, οπωσδήποτε εν γνώσει του δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη (αλλά και εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου). Και η Άλκηστη «τον έδωσε» τον Κ. Μητσοτάκη, ότι τηλεφώνησε ο Μητσοτάκης στον Μπακογιάννη να πάει το φορτηγό έξω από το Μαξίμου. Ηθικά, θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί εάν θέλω το τραγούδι μου να παιχτεί έξω από το Μαξίμου σε κατάσταση πανδημίας μπροστά στον Μητσοτάκη που καθόλου δεν χωνεύω, είναι σαφές».