Όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στη Χαλκιδική, οι αγορές επιστρέφουν σε μια μορφή κανονικότητας και ευελπιστούν για το καλύτερο τις επόμενες ημέρες.

Στη Χαλκιδική Πολιτική μίλησαν οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων, Νέων Μουδανιών και Ιερισσού, συγκεκριμένα, Γεώργιος Λίβανος και Κλεοπάτρα Αϊβαζίδου, σχολιάζοντας τη πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του λιανικού εμπορίου.

Αμφότεροι στάθηκαν στο γεγονός πως οι τοπικές αγορές χρειάζονται στήριξη από την κοινωνία και πως το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο, κυρίως για τις επιχειρήσεις εστίασης και τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

Ο κος Λίβανος τόνισε πως ”η πρώτη μέρα ήταν μουδιασμένη, παρόλα αυτά ο κόσμος άρχισε να κινείται στην αγορά. Τα μαγαζιά είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους πολίτες, πάντα με τα απαραίτητα μέτρα και όλα τα μηχανήματα. Οι τιμές είναι σε κατανοητό επίπεδο, καθώς όλοι γνωρίζουμε πως ο κόσμος δυσκολεύεται τον τελευταίο καιρό και προσδοκούμε την καλοκαιρινή περίοδο. Φυσικά, ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την τοπική κοινωνία για να μην υπάρχουν προβλήματα, τόσο σε εργασίες, όσο και καταστήματα. Είναι δύσκολο το επόμενο διάστημα. Χρειάζεται στήριξη του Ελληνικού τουρισμού γιατί δεν ξέρουμε την προσέλευση που θα έχουμε από το εξωτερικό. Έχουμε κάνει ένα αίτημα στον Δήμαρχο αν μπορεί ο Δήμος Ν. Προποντίδας να παραχωρήσει κοινόχρηστο χώρο στους επαγγελματίες για να αναπτύξουν τα τραπεζοκαθίσματά τους και να διατηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις”. 

Από την άλλη, τη σκυτάλη πήρε η κα Αϊβαζίδου, μιλώντας για την αγορά της Ιερισσού ”ήταν μια καλή μέρα στην Ιερισσό, είχε κίνηση και ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους μετά από δυο μήνες. Μιλώντας με όλα τα εμπορικά ήταν μια καλή μέρα για την περιοχή. Σίγουρα, περιμένουμε και το καλοκαίρι, καθώς οι περισσότεροι ασχολούμαστε και με τον τουρισμό και περιμένουμε τις αποφάσεις. Είμαστε όλοι εν αναμονή. Ο κόσμος της περιοχής πρέπει να στηρίξει την τοπική αγορά και όλοι να στηρίζουμε το δίπλα μας. Έχουμε επαφές με τον Δήμαρχο Αριστοτέλη, η συνεργασία είναι εξαιρετική και προσπαθούμε να διευθετήσουμε και τα θέματα που προκύπτουν με τα μαγαζιά εστίασης και τα τραπεζοκαθίσματα”.