Χθες ένα ιδιωτικό σκάφος με οκτώ επιβαίνοντες παρουσίασε βλάβη στην θαλάσσια περιοχή της Ποτίδαιας και του Σάνι και έμεινε ακυβέρνητο.

Το λιμενικό και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Χαλκιδικής προσπάθησε να βοηθήσεις αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, δεν ήταν εφικτό.

Ωστόσο, η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος καθώς όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση στο διαδίκτυο:

“Έληξε η πολύωρη περιπέτεια των οκτώ (8) επιβαινόντων σε ιδιωτικό σκάφος το οποίο παρουσίασε βλάβη κι έμεινε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ποτίδαια και Σανι.
Το Παράρτημα Χαλκιδικής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κλήθηκε λίγο μετά τις 22:00 από την οικεία Λιμενική Αρχή, προκειμένου να συνδράμει στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών.
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή και του μικρού βάθους της θάλασσας ήταν αδύνατο να προσεγγίσει το σκάφος του Λιμενικού που κατέφθασε επιτόπου. Άκαρπη απέβη και η προσπάθεια προσέγγισης του διασωστικού σκάφους της ΕΟΔ.
Πεζοπόρο τμήμα της ΕΟΔ κι εθελοντές της περιοχής κατάφεραν να προσεγγίσουν παραλιακά τη βραχώδη περιοχή που κατέληξε το ακυβέρνητο σκάφος και να προσφέρουν βοήθεια στους επιβάτες του σκάφους.
Η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος καθώς όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Μπράβο Νίκο, Στέλλα, Πάνο και Γιαννη.
Ευχαριστούμε πολύ τον Χρήστο και τη Σμαρω για την πολύτιμη συνδρομή τους.”