Συνολικά 32 πρόστιμα των €150 για μη τήρηση μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό επιβλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη από την αστυνομία, κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, επιβλήθηκε και πρόστιμο €10.000 και τριήμερη αναστολή λειτουργίας σε ένα κατάστημα της Θεσσαλονίκης, το οποίο βρέθηκε να λειτουργεί παράτυπα μετά τα μεσάνυχτα.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση της αστυνομίας, αναφέρεται:

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κυριακή 17 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 43.816 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

• 5 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 1 κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 277 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 21 άτομα.

• 3 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Νότιο Αιγαίο και Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 32 σχετικές παραβάσεις.

• 2 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 69 σχετικές παραβάσεις.

• 186 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν 185 διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ και 1 των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

32 στη Θεσσαλονίκη,

30 στην Αττική,

27 στην Πελοπόννησο,

27 στην Κεντρική Μακεδονία,

15 στο Νότιο Αιγαίο,

10 στην Κρήτη,

9 στη Θεσσαλία,

9 στο Βόρειο Αιγαίο,

9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

6 στη Στερεά Ελλάδα,

5 στα Ιόνια Νησιά ,

4 στην Ήπειρο και

3 στη Δυτική Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.542 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 5.534 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 8 των 300 ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 79 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις. Παράλληλα επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 2 κατάστημα στη Σαντορίνη.

Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν:

• Στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος) 23 έλεγχοι, με 3 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,

• Στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος) 11 έλεγχοι, με 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,

• Στη Σαντορίνη 2 έλεγχοι με 2 παραβάσεις για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας),

• Στη Μύκονο 14 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,

• Στην Τήνο 12 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,

• Στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Ιητών (Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος) 9 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,

• Στην Κέα 5 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,

• Στη Σύρο 2 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις και

• Στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Νάξου (Νάξος, Δρυμαλία, Αμοργός, Κουφονήσια, Δονούσα) 1 έλεγχος, χωρίς παράβαση.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πηγή: www.typosthes.gr