Έχουμε ξαναγράψει για την Ιαπωνία και όλα τα τρελά και παράξενα πράγματα που συμβαίνουν στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Γνωρίζατε, όμως, ότι η ιαπωνική κουλτούρα είναι τόσο παράδοξη και παράλογη που ενοχλούνται, όχι μόνο ο τουρίστες, αλλά και οι ίδιοι οι ντόπιοι;

Σύμφωνα με το Bright Side, αυτές είναι μερικές από τις παραδόσεις της Ιαπωνίας που δημιουργούν νεύρα σε όλους τους ανθρώπους που ζουν στην χώρα.

1. Οι γείτονες μπορούν να παραπονεθούν στον σπιτονοικοκύρη για άλλους γείτονες που περπατούν δυνατά ή κάνουν υπερβολικό θόρυβο

Οι Γιαπωνέζοι χρησιμοποιούν πολύ ελαφριά υλικά όταν κατασκευάζουν τα σπίτια με αποτέλεσμα οι τοίχοι να είναι λεπτοί και να ακούγονται τα πάντα. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό για αυτούς να επικρατεί ησυχία.

2. Η επίλυση συγκρούσεων μέσω συζήτησης είναι σχεδόν αδύνατη

Σε αυτήν την χώρα, δεν θεωρείται νορμάλ να πηγαίνει, παραδείγματος χάριν, ένας γείτονας σε έναν άλλον γείτονα που κάνει φασαρία και να του ζητήσει να κάνει ησυχία. Σύμφωνα με έναν Βρετανό που ζει στην Ιαπωνία πρέπει να γράψεις γράμμα στον σπιτονοικοκύρη για τον γείτονα που σε ενοχλεί και εκείνος μετά να του ζητήσει να κάνει ησυχία. Μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω από ένα γράμμα…

3. Δεν υπάρχει θερμότητα στα διαμερίσματα

Μια εξήγηση που υπάρχει για αυτό, είναι ότι τα σπίτια καταστρέφονται πολύ συχνά από σεισμούς και θα ήταν υπερβολικά δαπανηρό να κατασκευάσουν τις κατάλληλες υποδομές ξανά. Οι ένοικοι χρησιμοποιούν θερμαντήρες και ηλεκτρικές κουβέρτες αντ΄αυτού.

4. Οι μητέρες Gyaru

Γυναίκες με παιδιά που φορούν ρούχα σε ανοιχτά χρώματα, ψεύτικες βλεφαρίδες, έχουν μακριά νύχια και κάνουν τρελά χτενίσματα, ονομάζονται Gyaru. Γενικά η στάση της κοινωνίας απέναντι σε αυτές τις γυναίκες είναι φυσιολογική. Πολλές φορές, όμως, τους ασκείται κριτική όταν εμπλέκουν και τα παιδιά τους στις δραστηριότητές τους. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, εμφυσούν στα παιδιά τους λανθασμένα πρότυπα ομορφιάς.

5. Πολλοί Ιάπωνες κάνουν φίλους από το εξωτερικό για να τους χρησιμοποιούν

Τα μέσα ενημέρωσης συχνά μιλούν για το πόσο δύσκολο είναι να γίνουν φίλοι με άτομα από την Ιαπωνία. Ωστόσο υπάρχει μια ομάδα Ιαπώνων, που ονομάζονται κυνηγοί Gaijin, που γίνονται γρήγορα φίλοι με άτομα από το εξωτερικό, επειδή έτσι θεωρούνται πιο trendy.

6. Hikikomori: Οι άνθρωποι που επιλέγουν την εικονική πραγματικότητα

Υπάρχει μία ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων στην Ιαπωνία, που έχουν επιλέξει για μήνες να μην βγαίνουν από το σπίτι τους, ανταλλάσσοντας την πραγματική ζωή με την εικονική πραγματικότητα. Οι Hikikomoris ζουν αποκλειστικά στα δωμάτιά τους, όπου τους παραδίδονται τρόφιμα και οτιδήποτε άλλο χρήσιμο και δεν έρχονται σε επαφή με αλλά άτομα. Συνήθως, μπορεί να κλειστούν στα δωμάτιά τους μέχρι και 10 χρόνια.

7. Προτιμούν να απατούν τους συντρόφους τους παρά να χωρίζουν

Υπάρχουν πολύ λίγα διαζύγια στην χώρα και ακόμα και αν υπάρχουν προβλήματα στον γάμο, τα ζευγάρια προτιμούν να παραμένουν σε αυτόν, παρά να χωρίζουν. Οι γυναίκες ανησυχούν ότι εάν καταλήξουν σε διαζύγιο, θα είναι σε κακή οικονομική κατάσταση και οι άνδρες φοβούνται ότι δεν θα μπορούν να δουν τα παιδιά τους, διότι δεν υπάρχει η νομοθετική καθιέρωση της κοινής επιμέλειας. Για αυτό προτιμούν να έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις.

8. Είναι εντελώς φυσιολογικό στην Ιαπωνία τα ζευγάρια να βλέπουν ο ένας τον άλλον μια με δύο φορές τον μήνα

Τα ζευγάρια στην Ιαπωνία δεν βλέπουν ο ένας τον άλλον κάθε μέρα όπως κάνουν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Είναι απολύτως φυσιολογικό να βλέπουν ο ένας τον άλλον μόνο μερικές φορές το μήνα. Και όταν δεν ξοδεύουν χρόνο μαζί, δεν ανταλλάσσουν μηνύματα μεταξύ τους συνέχεια, ούτε κάνουν κλήσεις.

9. Τα καταστήματα ρούχων έχουν πολύ ενοχλητικές πωλήτριες

Σε πολλούς τουρίστες δεν αρέσουν τα ψώνια στην Ιαπωνία, επειδή οι πωλήτριες είναι αρκετά πιεστικές. Ακολουθούν τους πελάτες σε κάθε τους βήμα, προτείνουν συνεχώς ρούχα και περιμένουν έξω από τα δοκιμαστήρια όταν δοκιμάζουν ρούχα. Μέχρι να φύγουν από το μαγαζί, είναι συνεχώς από πίσω τους.

10. Ακόμα και μια μικρή εκδρομή να πάνε οι Ιάπωνες, πρέπει να πάρουν δώρα για τους συναδέλφους τους

Και αν δεν το κάνουν, θα φανούν εντελώς περίεργοι. Υπάρχει μάλιστα ένα δημοφιλές αστείο: Στην Ιαπωνία ένας Ιάπωνας ξοδεύει 15 λεπτά βλέποντας αξιοθέατα και 45 λεπτά ψάχνοντας δώρα ή όπως τα αποκαλούν, omiyage.

Ποιά πιστεύετε είναι, κατά την γνώμη σας, η πιο περίεργη συνήθειά τους;

πηγή: brightside