«Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο και αναλογιζόμαστε ποια θα είναι τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για τον κλάδο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας στη Σουζάνα Καζάκα για το άνοιγμα του τουρισμού. Όπως τόνισε υπάρχει χρόνος για να εξεταστούν τα εμπροσθοβαρή μέτρα της κυβέρνησης, ενώ πρέπει να εξεταστεί και τί θα γίνει με την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Για το θέμα του εμβολίου ο κ. Τάσιος επανέλαβε ότι πρόκειται για το βασικό διαβατήριο για να ανοίξει ο τουρισμός. Ανάλογη πορεία με τη χώρα μας πρέπει να έχουν και τα κράτη που μας ενδιαφέρουν να έχουμε ως επισκέπτες, ανέφερε ο ίδιος. «Προφανώς έχει τεθεί θέμα προτεραιοποίησης των εμβολιασμών για τον κλάδο μας. Διακόσιες περίπου χιλιάδες είναι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι σε πλήρη λειτουργία και 500 χιλ. ακόμη οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα. Αν ανοίξουμε το Πάσχα δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν όλοι. Θα πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή», προειδοποίησε ο κ. Τάσιος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ τόνισε ότι και το 2021 θα είναι μια χρονιά covid. Για τους πελάτες όπως είπε η εικόνα που θα δώσουμε είναι η πιο σημαντική όσον αφορά τα μέτρα προστασίας κορωνοϊού. «Ένα από τα μέτρα που λαμβάνονται ως πρωτοβουλία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων είναι η εύκολη πρόσβαση στα rapid test και η συνεργασία με τους γιατρούς εργασίας που θα βοηθήσουν να διατηρηθεί «καθαρός» ο κάθε ελληνικός προορισμός», δήλωσε ο κ. Τάσιος.