Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος, φιλοξενήθηκε στην ”Καθαρή Ματιά” και σχολίασε τις εξελίξεις γύρω από τον τουρισμό και πως κινείται ο κλάδος ενόψει και της επίσημης πρώτης στις 14 Μαΐου.

Ο κ. Τάσιος εμφανίστηκε προβληματισμένος, ωστόσο τόνισε πως με την πάροδο του χρόνου οι ενδείξεις θα βελτιώνονται και η Χαλκιδική αλλά και η Ελλάδα γενικότερα, θα απολαύσουν ένα όμορφο και ασφαλές καλοκαίρι.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ τόνισε πως οι πρώτες εκτιμήσεις για την τουριστική σεζόν είναι ενθαρρυντικές, πλησιάζοντας την επίσημη πρώτη στις 14 Μαΐου. Από τα μέσα του επόμενου μήνα και μετά ανοίγουν τα ξενοδοχεία με κυρίαρχο ζήτημα πως θα εξελιχθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και ο εμβολιασμός, για να αποκτηθεί η σχετική ανοσία και να υποδεχθούμε τουρίστες με ασφάλεια.

”Η Χαλκιδική είναι στους πρώτους πέντε προορισμούς, κυρίως από τα Βαλκάνια, αλλά και από την Κεντρική Ευρώπη. Με έναν καλό προγραμματισμό εκτιμώ πως περίπου στα μέσα Ιουνίου θα μπορούμε να έχουμε τέτοιες κρατήσεις που θα δημιουργήσουν την πληρότητα για καλύτερα οικονομικά στοιχεία. Σύμφωνα με όσα πληροφορούμαστε από το Υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία, προς τα τέλη Μάϊου θα είναι καλύτερη η επιδημιολογική εικόνα. Με προτεραιότητα εμβολιασμού στους ανθρώπους που εργάζονται στις επιχειρήσεις, μπορούμε να πάμε καλύτερα από το 2020. Βέβαια, χρειάζεται ακόμη αγώνας και ατομική ευθύνη για να φτάσουμε στο χρώμα που είναι και το διαβατήριο, το πράσινο”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχετικά με τον εμβολιασμό στην Αμμουλιανή, ο κ. Τάσιος τόνισε πως ”ο οριζόντιος εμβολιασμός σε αυτά τα μέρη έχει να κάνει με τις ελάχιστες υποδομές υγείας που υπάρχουν και όχι για να είναι covid-free προορισμοί όπως ακούμε τελευταία. Ορθά μπήκε η Αμμουλιανή σε αυτό το πρόγραμμα, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε. Ο προορισμός είναι ενιαίος, είναι Χαλκιδική, μαζί με την Αμμουλιανή”.

Μεγάλο βήμα το άνοιγμα της εστίασης  

Επί πρόσθετα, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ δεν έκρυψε την ανακούφισή του για το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα από το προγραμματισμένο, καθώς είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα για τον τουρισμό, γιατί ένα ολοκληρωμένο πακέτο εμπεριέχει επισιτισμό, μαγαζιά ανοιχτά και με την βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών, τότε οι τουρίστες θα επισκεφθούν τη Χαλκιδική χωρίς κανένα πρόβλημα.

H προετοιμασία των χερσαίων συνόρων 

Ο Γρηγόρης Τάσιος μίλησε και για τα χερσαία σύνορα, που αφορούν άμεσα τη Χαλκιδική και πρόσθεσε πως ”πέρσι ζήσαμε δύσκολες καταστάσεις, με μόνο μια πύλη, αυτή του Προμαχώνα. Φέτος είναι ψηλά στη λίστα μας. Αυτή τη στιγμή έχουμε προμαχώνα και Νυμφαία, όμως πρέπει να ανοίξουν και οι Εύζωνοι γιατί θεωρείται η κύρια πηγή. Έχουμε θέσει ήδη το πρώτο ερώτημα και οφείλεται στο πως θα προετοιμαστούμε, για να αποφύγουμε τα περσινά προβλήματα. Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά”.

Προβληματισμός για το βαθύ κόκκινο

«Δεν σας κρύβω πως είμαι προβληματισμένος για το βαθύ κόκκινο. Χρειάζεται αγώνας για να φτάσουμε στο πορτοκαλί και στη συνέχεια για το πράσινο, όμως η εκτίμηση μας είναι για τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, αλλά αν εξασφαλιστεί το 4μηνο, θα έχουμε καλύτερα νούμερα από το 2020»