ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Δήμου Νέας Προποντίδας στη Χαλκιδική είναι ένα από τα τρία έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ωστόσο ο δρόμος για την ένταξη του έργου δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα καθώς πρόκειται για έργο σε δήμο που δεν είναι πρωτεύουσα νομού, όπως προέβλεπε το μέτρο όπου εντάχτηκε για τις παρεμβάσεις ανάπλασης.

Οι παρεμβάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 18,5 εκ. ευρώ δεν θα μπορούσαν να είναι εφικτές αν δεν υπήρχε η καταλυτική παρέμβαση της ΠΚΜ και ειδικότερα της αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής και του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Γιώργου. Στον αντιπεριφερειάρχη απευθύνθηκε ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς και από στη συνέχεια αναζήτησαν από κοινού τρόπο χρηματοδότηση για αυτή την ομολογουμένως μεγάλη παρέμβαση στον δήμο. Τα γρανάζια στα αρμόδια Υπουργεία και δη στο Οικονομικών κινήθηκαν ταχύτατα ώστα να συγχρονίσουν τα δύο έργα, αυτό στη Ν. Προποντίδα και το δεύτερο μεγάλο της Βέροιας, το νέο διοικητήριο που οριστικοποίησε τη θέση του με την παραχώρηση του οικοπέδου όπου θα αναγερθεί. Έτσι, αποφασίστηκε ο διαμερισμός των κονδυλίων σε Μουδανιά και Βέροια, όπου θα εκτελεστούν έργα που μαζί με την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών των Γενικών Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών, και Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, φτάνουν τα 28 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μετά την ένταξη του έργου θα ακολουθήσει η διαδικασία της δημοπράτησης και έπειτα σε διάστημα ενός έτους – ίσως λίγο παραπάνω – θα ξεκινήσει η κατασκευή εργασιών.