Ιδιαίτερη ικανοποίηση για την έναρξη χρήσης του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID-19 από τους Έλληνες πολίτες εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ στη Χαλκιδική Γιώργος Βαγιωνάς. Ο κ. Βαγιωνάς τόνισε ότι δικαιώνεται μια ελληνική πρωτοβουλία που λοιδορήθηκε από κάποιους αλλά σήμερα δίνει το ελεύθερο στις ενδοευρωπαϊκές μετακινήσεις.

«Είναι πολύ σημαντικό να έρχονται στην Ελλάδα επισκέπτες από Γερμανία, Γαλλία, και τα ευρωπαϊκά κράτη γενικά. Να φανταστείτε ότι τώρα, στην εποχή της πανδημίας έχουν ανοίξει τέσσερις πτήσεις από και προς Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, που πριν από την πανδημία συνδέονταν με τη χώρα μας μόνο με δύο πτήσεις», ανάφερε ο βουλευτής.

Ο βουλευτής επεσήμανε ότι εξίσου χρήσιμα είναι τα self test αλλά σίγουρα ο εμβολιασμός επιβάλλεται. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι τη μάσκα δεν θα την βγάλουμε σύντομα. «Στα μουσεία για παράδειγμα θα φοράμε μάσκα. Θα μου πείτε τώρα που θα μεταδοθεί ο ιός; Θα το μεταδώσουμε στους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν; Ε λοιπόν, υπάρχουν και ανόητοι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στα εργαλεία που έχουμε, πιστεύουν ότι μας βάζουν τσιπάκια αντί εμβολίου. Σε κάθε περίπτωση όμως στην κοινωνία μας οφείλουμε κι αυτούς να τους προστατέψουμε», είπε με νόημα ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς.