Ο Σύλλογος Γυναικών Μεγάλης Παναγίας, διοργανώνει κάθε χρόνο από το 2013, τον αγώνα ορεινού τρεξίματος “Ξεσκουριαζω” και το Λαϊκό Αγώνα Δρόμου, στο όρος Κάκαβος, στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής. Φέτος η διρογάνωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 3 Οκτωβρίου με στόχο την προώθηση του αθλητισμού, την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και τη σωτηρία του περιβάλλοντος, ως πηγή ζωής και χαράς για όλους και για πάντα.

Ο Αγώνας ορεινού τρεξίματος θα είναι 24χλμ. στα μονοπάτια του Όρους Κάκαβος, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την  Πλατεία «Χοροστάσι» της Μεγάλης Παναγίας. Θα υπάρξει και μικρότερη διαδρομή των 5 χλμ. γύρω από τη Μ. Παναγία.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ελεύθερα αθλούμενοι και οι αθλητές συλλόγων ηλικίας 18 ετών και άνω. Κάτω από 18 ετών πρέπει να γίνει η εγγραφή συνοδεία γονέα και με υπεύθυνη δήλωση αυτού. Κάθε συμμετέχων τρέχει με δική του ευθύνη, θα πρέπει να έχει εξετασθεί πρόσφατα από γιατρούς, να χαίρει άκρας υγείας και να είναι σε κατάσταση να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα.

Κόστος συμμετοχής

Το αντίτιμο συμμετοχής στον αγώνα ορίζεται στα 15 € και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την κάλυψη των εξόδων του αγώνα. Η πληρωμή θα γίνεται στη γραμματεία του αγώνα έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση.

Έπαθλα

Σε όλους τους αθλητές θα δοθούν αναμνηστικά συμμετοχής και τεχνικό μπλουζάκι. Βραβεύονται οι τρεις πρώτοι άντρες, οι τρεις πρώτες γυναίκες και οι τρεις πρώτοι των 50+.