Εν αναμονή προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης βρίσκονται εκατοντάδες νοικοκυριά στη Χαλκιδική καθώς ξεκινά σήμερα η διανομή. Η τιμή κυμαίνεται από 1,13 το λίτρο ως 1,17, όπως δηλαδή και στη Θεσσαλονίκη, με τις απομακρυσμένες περιοχές και τα ορεινά του νομού να έχουν μικρές ή μεγαλύτερες αποκλίσεις.
Πολλά πρατήρια προμηθεύονται σήμερα το πετρέλαιο για να μπορέσουν στη συνέχεια να προχωρήσουν στις παραγγελίες των νοικοκυριών.

Αυξημένο με νέα κριτήρια το επίδομα θέρμανσης

Στα 168 εκατ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό για το επίδομα θέρμανσης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκειμένου, όπως μεταδίδει το cnn.gr να αντιμετωπίσει το ράλι στις τιμές της ενέργειας,καθώς αυξάνεται η επιδότηση τόσο σε ύψος όσο και σε αριθμό οφελουμένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το 2020 υπέβαλαν αίτημα και έλαβαν το επίδομα 707.328 νοικοκυριά.
Με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, αναμένεται ο αριθμός των νοικοκυριών που θα αιτηθούν και θα λάβουν την ενίσχυση, να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο αν λά βουμε υπόψη τη διεύρυνση των κριτηρίων, αλλά και το αυξημένο ενδιαφέρον λόγω αύξησης του επιδόματος,
Το νέο ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας τη βάση υπολογισμού του επιδόματος που πλέον είναι στα 300 ευρώ με τις βαθμοημέρες της κάθε περιοχής που που αποτελούν έναν συντελεστή που κυμαίνεται από 0,12 έως 1,62 ανάλογα με το ψύχος. Στο τελικό ποσό προσαυξάνεται και το επίδομα για κάθε τέκνο.
Πώς διαμορφώνεται τώρα το επίδομα για τη Χαλκιδική με παράδειγμα την πρωτεύουσα του νομού τον Πολύγυρο.  Άγαμος δικαιούται 264 ευρώ επίδομα. Οικογένεια με 1 παιδί δικαιούται 316,8 ευρώ και οικογένεια με 2 παιδιά δικαιούται επίδομα 369,6 ευρώ.

Ν. Χαλκιδικής – Πολύγυρος

  • Άγαμος – €264
  • Οικογένεια με 1 παιδί – €316,8
  • Οικογένεια με 2 παιδιά – €369,6