Την εκπομπή «Με καθαρή Ματιά» απασχόλησε και πάλι το δημοτικό σχολείο Αμμουλιανής καθώς δεν σημειώθηκε εξέλιξη ως προς την απόφαση υποβάθμισης του σχολείου. Η μόνη εξέλιξη είναι η συμπαράσταση που εκδηλώνεται από τα δημοτικά σχολεία όλων των τοπικών κοινοτήτων σε μια 24ωρη αποχή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το δημοτικό της Αμμουλιανής. Για την απόφαση αυτή μάλιστα, μέσα από την εκπομπή, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμμουλιανής, Κώστας Τσακνής ευχαρίστησε όλους τους συλλόγους Γονέων.

Όπως εξηγεί στην εκπομπή ο κ. Τσακνής το διθέσιο δημοτικό σχολείο σημαίνει ότι δύο δάσκαλοι θα έχουν από τρεις τάξεις. Το σχολείο ήδη δεν έχει δάσκαλο γυμναστικής αλλά ούτε αγγλικών. Παρά τις έγγραφες διαμαρτυρίες μέχρι στιγμής, η Αμμουλιανή δεν έχει απάντηση για το σχολείο με αποτέλεσμα να απέχουν από τα μαθήματα τα παιδιά  για τρίτη εβδομάδα.

Η πρόεδρος της Α/θμιας Εκπαίδευσης των σχολείων στον δήμο Αριστοτέλη, Ευγενία Γιαννούση μίλησε επίσης στην εκπομπή. Σύμφωνα με την ίδια ο δήμος και τοπικοί φορείς κινητοποιήθηκαν πολύ έγκαιρα στο άκουσμα της απόφασης για το δημοτικό σχολείο Αριστοτέλη. Τα προβλήματα που προκαλεί είναι πολλά και διαφορετικά, όχι μόνο για τους μαθητές, αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία και τους εκπαιδευτικούς, όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων η κ. Γιαννούση.

Τη στήριξή του στην Αμμουλιανή εκδηλώνει συμμετέχοντας στην αυριανή κινητοποίηση και ο Στανός. Το χωριό των πολυτέκνων έζησε την υποβάθμιση του σχολείου του πέρσι, όπως λέει στην εκπομπή η κ. Χρύσα Γκιανέ, από τον Σύλλογο γονέων.  Για τους γονείς είναι αδιανόητο τα παιδιά να στερηθούν τις ειδικότητες ενός κανονικού δημοτικού σχολείου. Στον Στανό για παράδειγμα, βάζοντας και την οικονομική διάσταση του θέματος όπως είπε ο κ. Γκιανέ, δεν μπορούν όλοι οι γονείς να κάνουν ιδιαίτερα αγγλικά στα παιδιά τους λόγω οικονομικής δυσπραγίας.  Ανάλογη είναι η εικόνα και σε πολλά άλλα χωριά της Χαλκιδικής.