Ο δήμος Ν. Προποντίδας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις για την υλοποίηση συμμετοχικής δράσης συγκεκριμένου επιχειρηματικού ανοίγματος στην Ευρώπη.

Βασικοί άξονες του εγχειρήματος είναι η επικοινωνία και η εξωστρέφεια με απώτερο σκοπό τη σύναψη διεθνών συνεργασιών και την προβολή του τόπου. Χώρα συνεργατικής αλληλεπίδρασης για το 2022 είναι η Σουηδία. Η ιδέα μάλιστα προέκυψε με τη συνεργασία ενός ελληνοσουηδού με τον δήμο Ν. Προποντίδας, και είχε ως αποτέλεσμα να αναπτυχθεί μια σειρά δράσεων για το 2022.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς, η αρχή θα γίνει με την επίσκεψη ευρείας αντιπροσωπείας του δήμου στη Σουηδία τον Φεβρουάριο του 2022 και στοχευμένη επικοινωνία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

¨Στόχος μας είναι να προβληθεί ο δήμος σε μια χώρα όπως η Σουηδία που προτιμά να ταξιδεύει στην Ισπανία παρά στην Ελλάδα. Έτσι θα προσελκύσουμε το τουριστικό ενδιαφέρον της Σουηδίας και θα βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις μας να κάνουν τα δικά τους εμπορικά ανοίγματα. Όλα τα τοπικώς παραγόμενα προϊόντα μπορούν να προβληθούν και ταυτόχρονα να διαφημίσουμε τις παραλίες μας και τις ομορφιές του τόπου μας», επεσήμανε ο δήμαρχος.

Το καλοκαίρι, τον δήμο Ν. Προποντίδας θα επισκεφτούν Σουηδοί δημοσιογράφοι που θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλα τα αγαθά που παράγουν οι περιοχές του δήμου μέσα από εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και να προωθήσουν την εξαγωγική τους δυναμική έχοντας προσωπική εμπειρία.

Για την επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σουηδία οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσουν με τον δήμο και να δηλώσουν συμμετοχή.