Η επιτροπή των ειδικών που εισηγείται νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, επικεντρώνεται στα Χριστουγεννιάτικα πάρκα που λειτουργούν κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα, καθώς αναμένεται να συγκεντρώσουν πλήθος κόσμου μέσα στο επόμενο διάστημα.

Αναλυτικότερα, οι ειδικοί εισηγήθηκαν να είναι εμβολιασμένοι όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά και οι ενήλικοι επισκέπτες στα θεματικά Χριστουγεννιάτικα πάρκα, ενόψει της εορταστικής περιόδου, υπό το φόβο αύξησης των νέων κρουσμάτων και της περαιτέρω πίεσης του εθνικού συστήματος υγείας.

Η ολοένα και μεγαλύτερη πίεση του ΕΣΥ προβληματίζει έντονα για τη συνέχεια, καθώς τα κρούσματα παραμένουν πάνω από τις 6.300 ημερησίως και ο Δεκέμβριος προδιαγράφεται ιδιαίτερα δύσκολος εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αλλά και της επικείμενης εισβολής της παραλλαγής Όμικρον.

Νωρίτερα η Επιτροπή εισηγήθηκε πως για να θεωρηθεί ένας ανεμβολίαστος κρούσμα κορονοϊού, θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι είναι θετικός με μοριακό έλεγχο (PCR).

Συγκεκριμένα, για να λάβει κάποιος πιστοποιητικό νόσησης θα πρέπει να έχει διαγνωστεί με PCR test θετικός στον κορονοϊό. Έως τώρα η βεβαίωση μπορούσε να εκδοθεί για διαγνωστικούς ελέγχους (PCR ή Rapid Test).