φωτο: Αντ. Διαμαντόγλου

Με τέσσερα εκχιονιστικά μηχανήματα, δύο στο ανατολικό και δύο στο δυτικό κύκλωμα Σιθωνίας επιχειρεί στο έργο αποχιονισμού η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, που παράλληλα έχει για τον ίδιο λόγο άλλες τρεις αλατιέρες στην Κασσάνδρα.

Από νωρίς χθες Κυριακή η κακοκαιρία Ελπίδα χτύπησε τη Σιθωνία και το νότιο τμήμα της Κασσάνδρας. Η χιονόπτωση ήταν αρκετά πυκνή ώστε οι περιοχές αυτές να ντυθούν στα λευκά και να κλείσουν τα σχολεία των δήμων. Σοβαρά προβλήματα ωστόσο στο οδικό δίκτυο δεν σημειώνονται καθώς τα μηχανήματα καθαρίζουν διαρκώς.

Ν. Μαρμαράς

Φωτογραφίες Δήμητρα Κοσμά

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος βρέθηκε νωρίς τα ξημερώματα με τις υπηρεσίες και τα μηχανήματα που εκτελούν το έργο αποχιονισμού ώστε να έχει εικόνα της κατάστασης που διαμορφώνουν οι καιρικές συνθήκες. “Το χιόνι ήταν τόσο έντονο κατά περιόδους που από τον Αη Γιάννη ως το Ν. Μαρμαρά καθάριζε το μηχάνημα, και στην επιστροφή ο δρόμος ήταν και πάλι καλυμμένος με πυκνό χιόνι. Η πολιτική προστασία μας έχει προειδοποιήσει ότι στη διάρκεια της μέρας θα υπάρχουν έντονες εξάρσεις χιονόπτωσης σε σημεία των περιοχών που πλήττει η κακοκαιρία”, τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης. Σε ανάρτηση στα μέσα δικτύωσης ο αντιπεριφερειάρχης ευχαριστεί και συγχαίρει όσους ξενύχτησαν για να είναι σε επιφυλακή και να κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους, ενώ ευχαριστεί για τη συνεργασία τους, τους δήμους Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη.

Στην Κασσάνδρα το χιόνι κάλυψε περιοχές από το Πολύχρονο ως την Αγία Παρασκευή. Οι τρεις αλατιέρες που κινούνται στο εν λόγω οδικό κύκλωμα καθαρίζουν τον δρόμο και τον κρατούν ανοιχτό και προσβάσιμο.

Τόσο σε Σιθωνία όσο και Κασσάνδρα τα μηχανήματα της ΠΕΧ θα μείνουν και σήμερα όλο το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Τρίτη.

Νικήτη

Φωτογραφίες Eleftherios Malakoudis