Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, το ενδεχόμενο μιας συνάντησης ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο και τον Ουκρανό ομόλογό του δεν αποκλείεται, «αρκεί να έχει προετοιμαστεί πλήρως».
Ο Πεσκόφ προέβη σε αυτή δήλωση σχολιάζοντας λεγόμενα του Ιμπραήμ Καλίν, εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Καλίν είπε, συγκεκριμένα, ότι μια συνάντηση ανάμεσα στον Πούτιν και τον Ζελένσκι είναι «πιθανό να πραγματοποιηθεί στο κοντινό μέλλον».
«Κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνάντησης. Από θεωρητικής άποψης είναι πράγματι δυνατό», είπε ο Πεσκόφ, σπεύδοντας να προσθέσει ότι μια τέτοια συνάντηση «θα πρέπει να έχει προετοιμαστεί πλήρως ώστε να παράγει αποτελέσματα».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «πρώτα, οι αντιπροσωπείες και οι υπουργοί πρέπει να κάνουν το μέρος της δουλειάς που τους αναλογεί για να διασφαλίσουν ότι οι πρόεδροι δεν θα συναντηθούν μόνο για χάρη της διαδικασίας και μιας συνομιλίας, αλλά θα πραγματοποιήσουν μια συνάντηση για να επιτύχει αποτελέσματα».