Στις πρώτες της δηλώσεις προχώρησε η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά τη σύλληψή της κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας, αφότου βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης η ουσία κεταμίνη. Μέσα από τη ΓΑΔΑ, η Πισπιρίγκου, λέει πως «οι αστυνομικοί μου λένε πως δεν έχουν στοιχεία, είναι άδικο». Ανέφερε επίσης πως ο σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης της είπε πως φοβάται να μπει φυλακή ο ίδιος και ο πατέρας του.

Όσα είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Όπως είπε η κατηγορούμενη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ο Μάνος Δασκαλάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν της αποκάλυψε ότι θα δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας γιατί θέλει να κρατήσει τη δουλειά του και φοβάται ότι μπορεί να μπει φυλακή ο ίδιος και ο πατέρας του.

«Μίλησα με τον Μάνο και μου είπε ότι θα υποστηρίξει την κατηγορία για να τον πάρουν για δουλειά και για να έχει χρήματα για να μπορεί να μου δίνει. Μου είπε ότι δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του κι εγώ εκνευρίστηκα και τον ρώτησα αν έχει συνειδητοποιήσει πού βρίσκομαι», είπε αρχικά η Ρούλα.

«Μου είπε ότι έχουν πέσει όλοι να τον φάνε και ότι τον έδιωξαν από τη δουλειά του. Φοβάται ότι θα βάλουν εκείνον και τον πατέρα του στη φυλακή. Τον νοιάζει μόνο να μην μπει φυλακή, δεν τον ενδιαφέρει για μένα», συνέχισε.

Πάτρα: Οι 9 απόπειρες κατά της Τζωρτζίνας

Σημειώνεται πως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., υπενθύμισε στο ethnos.gr, ένα περιστατικό που στην πορεία των ερευνών εκτιμήθηκε ως απόπειρα ανθρωποκτονίας πιθανότατα κατά της Τζωρτζίνας, πιθανότατα με κεταμίνη. Μια απόπειρα που σχεδόν πέτυχε. «Ξέραμε ότι το παιδί είχε πεθάνει δύο φορές και όχι μία. Η πρώτη φορά ήταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας στις 11 Απριλίου του 2021. Παρούσα και μόνη με το παιδί ήταν η μητέρα της. Κανείς άλλος δεν βρισκόταν στο δωμάτιο, παρά μόνον η Ρούλα Πισπιρίγκου. Όταν κλήθηκαν οι γιατροί η Τζωρτζίνα ήταν νεκρή. Της έκαναν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση για πάνω από 50 λεπτά. Το παιδί επέζησε, όμως, είχε υποστεί υποξική – ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια. Μέχρι τότε μιλούσαμε για ένα υγιές παιδί που έσφυζε από ζωή. Μετά από αυτό η Τζωρτζίνα ξύπνησε αλλά ήρθε ξανά στη ζωή ως τετραπληγική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός. Οι συνολικές απόπειρες δολοφονίας της εννιάχρονης, όπως αναλύονται στη δικογραφία, ανέρχονται στις 9.

Σύμφωνα με τους έμπειρους αστυνομικούς, που μιλούν στο ethnos.gr διατηρώντας την ανωνυμία τους, οι Αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου χωρίς την κατάθεσή της, χωρίς την ομολογία της με αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος της.