«Θέλουμε το κράτος να είναι αρωγός και όχι χειραγωγός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, σύμμαχος των επενδυτών, σύμμαχος των επιχειρήσεων. Να σταματήσει η ταλαιπωρία, τόσο του πολίτη, όσο και του επιχειρηματία. Να δίνονται καθαρές και έγκαιρες λύσεις», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης στην ημερίδα – ανοικτή εκδήλωση με θέμα: «Νέος Αναπτυξιακός Νόμος και Επενδυτικές Ευκαιρίες στη Δυτική Μακεδονία», που συνδιοργάνωσαν μετά από πρωτοβουλία του, ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην Αίθουσα Κων/νος Καραμανλής, στη ΖΕΠ – Κοζάνης.

Όπως επισήμανε ο κ. Καλαφάτης: «Ο τομέας επιθυμεί να παρουσιάσει τις ευκαιρίες που ανοίγονται και να αναλύσει τις διαδικασίες που απαιτούνται. Να σταθεί -όπως επίμονα τονίζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- δίπλα στον κόσμο της παραγωγής και της δημιουργίας, τον κόσμο της πραγματικής οικονομίας, τον κόσμο των μικρών, αλλά και των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, τον κόσμο της αγοράς».

«Οι ενεργειακοί κραδασμοί της ρωσικής εισβολής ασκούν ήδη σοβαρές πιέσεις στην αναπτυξιακή δυναμική της Ευρώπης. Δεν ξεχνάμε, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, ότι καταγράψαμε τη χρονιά που πέρασε -παρά την πανδημία- θεαματική προσέλκυση επενδύσεων, αύξηση των εξαγωγών, δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, δραστική μείωση της ανεργίας, βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος, ανάπτυξη με δυναμικούς ρυθμούς», πρόσθεσε. Και υπογράμμισε πως: «Οι Έλληνες έχουμε στη διάθεσή μας για τα επόμενα επτά χρόνια, κοινοτικούς πόρους άνω των 70 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα τους αξιοποιήσουμε για το συλλογικό καλό. Αντιμετωπίσαμε ως τώρα πρωτόγνωρες εξωγενείς προκλήσεις. Και τα καταφέραμε.  Θα τα καταφέρουμε και τώρα».