Θερμής υποδοχής έτυχε στην Αμμουλιανή ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης ανακοινώνοντας και επίσημα την ένταξη του Λιμένα του νησιού με 2 εκατομμύρια ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο πρόεδρος της Αμμουλιανής Κ. Τσακνής στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αμμουλιανή ως το μοναδικό νησί της Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνοντας ότι η παρουσία του Υπουργού γεμίζει με προσδοκίες τους κατοίκους του νησιού, ότι η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη για τον τόπο τους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος στον δικό του χαιρετισμό έκανε εκτενή αναφορά στην ιστορία του δήμου, το σύγχρονο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον με έμφαση στην Αμμουλιανή και τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής για την ανάπτυξη του νησιού. Αυτό που ανακοινώθηκε και χειροκροτήθηκε αφορά την ένταξη του λιμένα Αμμουλιανής με 2 εκατομμύρια ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης. «Η παρουσία σας εδώ σηματοδοτεί την επιθυμία των κατοίκων του νησιού μας που θέλουν να μείνουν στον τόπο τους και να κρατούν Θερμοπύλες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης μίλησε για τα εργαλεία που εισήγαγε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το Υπουργείο του προκειμένου να στηριχθεί η νησιωτικότητα όπως είπε. «Το Υπουργείο Ναυτιλίας θα στηρίξει την ένταξη της Αμμουλιανής στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος GReco Islands με πολλά αναπτυξιακά οφέλη για το νησί. Στο ίδιο πλαίσιο και με εμπεριστατωμένη εισήγηση, και με ετοιμότητα από πλευράς δήμου εντάξαμε στο ταμείο Ανάπτυξης τη δημιουργία λιμενικών υποδομών, Τουριστικού καταφυγίου, με 2 εκατομμύρια ευρώ. Ένα έργο που θα ενισχύσει και τα έσοδα του νησιού αλλά θα αλλάξει και τον χάρτη του. Παράλληλα συζητάμε για θέματα ύδρευσης, αφαλάτωσης, περεταίρω αναβάθμισης του Τουριστικού Καταφυγίου. Η Αμμουλιανή βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας, όχι μόνο θεωρητικά, αλλά με πράξη και έργα», σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

 

Κατά την εκδήλωση στην Αμμουλιανή, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του ΥΠΑΑΤ κ. Γεωργαντά η Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Συγχαρητήρια σε όσους προσπαθούν για την αναπτυξιακή πορεία της Αμμουλιανής, έδωσε με τη σειρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος.

Ο πολιτευτής Χαλκιδικής και πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος χαρακτήρισε την ανακοίνωση του Υπουργού για την ένταξη του Λιμένα Αμμουλιανής, ως ένα από τα μεγαλύτερα, αναπτυξιακά έργα των τελευταίων 30 ετών για το νησί. “Αναβάθμιση του λιμανιού που σημαίνει υπεραξία, περισσότερους τουρίστες και σωστές υπηρεσίες. Εδώ είμαστε όλοι για να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε”, τόνισε ο κ. Τάσιος.