Φωτογραφία Αρχείου

Σε ενημέρωση για τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα χθες, προχώρησε σήμερα, Κυριακή, η Πολιτική Προστασία. Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης, «αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά εδώ στην Αττική, εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών και του ανάγλυφου της περιοχής».

«Μια πολύ δύσκολη μάχη, που είχε από απομακρύνσεις πληθυσμού μέχρι δύσκολες συνθήκες στο βουνό», ανέφερε επίσης ο Χρήστος Στυλιανίδης και τόνισε ότι «Το καλοκαίρι θα είναι σκληρό λόγω της κλιματικής κρίσης στην ανατολική Μεσόγειο. Παρά τις αντίξοες συνθήκες χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες Πολιτικής Προστασίας και Πυροσβεστικής η φωτιά έληξε μέσα σε επτά ώρες. Ευχαριστώ όλους όσους πάλεψαν».

«Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά, με τρεις διαφορετικές εστίες που έφτασε πολύ κοντά στα σπίτια» πρόσθεσε ο Ευάγγελος Τουρνάς, υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, και συμπλήρωσε πως «αποφύγαμε τραυματισμούς πολιτών ή μια απώλεια ανθρώπινης ζωής».

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Τουρνά, η πυρκαγιά ξεκίνησε τις μεσημβρινές ώρες στην Άνω Γλυφάδα «και λόγω των ανέμων που έφταναν τα 8 μποφόρ επεκτάθηκε προς την Άνω Βούλα. Λίγο αργότερα, ακόμη δύο πυρκαγιές στην περιοχή της Βάρης και του Κουβαρά».

Όπως πρόσθεσε, η αποστολή ήταν πολύ δύσκολη, ενώ «σε όλη τη χώρα είχαμε χθες 61 δασικές πυρκαγιές, έγινε μεγάλη κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων».

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι «πολύ καλύτερη και η πυρκαγιά είναι σε ύφεση χωρίς ενεργές καύσεις, ενώ ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή». Οι πολίτες που είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, έχουν πια επιστρέψει.