Εξαιρετικά ασταθής αναμένεται να είναι ο καιρός τις επόμενες ώρες, με ένα δεύτερο κύμα κακοκαιρίας να χτυπάει τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Στερεάς και στις παράκτιες περιοχές της Θεσσαλίας.

Μεγάλη προσοχή στη Χαλκιδική την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουνίου αντίστοιχα

Σύμφωνα με την Έφη Τζούμα από την καιρική  ομάδα του https://www.meteology.gr/ είναι σημαντικό να σταθούμε στην νέα υποτροπή που θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Παρασκευή 10 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο στις 11 Ιουνίου.

Όπως ανέφερε η ίδια στο XalkidikiPolitiki: «Ενδεχομένως μέσα από τη σελίδα μας να βγει ένα έκτακτο δελτίο καιρού για την Παρασκευή και το Σάββατο, καθώς από ότι φαίνεται οδεύουμε προς “βίαια” καιρικά φαινόμενα. Ελπίζω αυτή τη φορά ο κόσμος να ενημερωθεί έγκαιρα και να μην θρηνήσουμε θύματα».

Ουσιαστικά, όπως ανέφερε, από την Παρασκευή μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου μπορεί να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα ειδικά στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της επικράτειας.

«Οι παράκτιες περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό, την Πιερία, τον Στρυμονικό Κόλπο και γενικότερα στη Χαλκιδική θα δεχθούνε πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα, ισχυρούς θυελλώδεις ανέμους με επικίνδυνα έντονες καταιγίδες», αναφέρει.

Μεγάλη προσοχή από όλους μας να περάσει αυτό το ιδιαίτερα επικίνδυνο κύμα αστάθειας. Είναι σημαντικό ο κόσμος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες. Κανείς δεν θα ήθελε να θυμηθεί εποχές του 2019 με την καταστροφή στη Χαλκιδική και όχι μόνο», 
καταλήγει η κα. Τζούμα.