Σε ένα τελείως νέο περιβάλλον κάνουν την καθημερινή τους βόλτα εδώ και λίγο καιρό, οι δημότες και επισκέπτες των Ν. Μουδανιών στον δήμο Ν. Προποντίδας. Η ανάπλαση του δυτικού παραλιακού μετώπου που εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας ένα μήνα νωρίτερα, βρίσκει τους καλοκαιρινούς μήνες στα Ν. Μουδανιά, με καταπράσινο και δεντροφυτεμένο το κομμάτι της κωμόπολης που άλλοτε ήταν παραμελημένο και έρημο.

Σήμερα η περιοχή σφύζει από ζωή, καθώς εκεί έχει μεταφερθεί ένα μεγάλο τμήμα της δραστηριότητας που αφορά την εστίαση και την ψυχαγωγία. Νέο δάπεδο και κράσπεδα, οδεύσεις τυφλών και ποδηλατόδρομοι, αλλά και επαρκής φωτισμός τις βραδινές ώρες καθιστούν τα Ν. Μουδανιά ιδανική επιλογή για τη βόλτα μικρών και μεγάλων.

Η περιποίηση των φυτών και η ανάγκη για καθαριότητα είναι καθημερινή. Οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δήμου που έχουν επιφορτιστεί με την αρμοδιότητα κάνουν καθημερινές παρεμβάσεις ώστε η παραλιακή ζώνη όπου έγινε η ανάπλαση, αλλά και το υπόλοιπο τμήμα, να παραμένουν καθαρά και περιποιημένα, κάτι στο οποίο απαιτείται η βοήθεια των πολιτών.