Στη μεγάλη συμβολική σημασία για όλο τον κόσμο αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στον Αριστοτέλη και μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο. Αναφέρθηκε εκ νέου στο Φράγμα Χαβρία, τον δρόμο Θέρμης Γαλάτιστας, το ορφανό χιλιόμετρο Ποτίδαιας, αλλά και στις δυνατότητες του εν λόγω δήμου και τις προοπτικές του.

«Έχει πολλά να δώσει στον αγροδιατροφικό τομέα, αλλά έχει και τα μεταλλεία. Η πόρτα του Υπουργείου είναι πάντα ανοιχτή, καθώς ήδη έχουμε εγκρίνει σοβαρές χρηματοδοτήσεις, και είμαστε εδώ να δούμε ποια νέα έργα πρέπει να δρομολογηθούν. Το λιμάνι της Ουρανούπολης το κρατώ για το τέλος. Δεν είναι τιμητικό ως είσοδος του Αγίου Όρους, κι είμαστε εδώ να το δούμε», τόνισε ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος μίλησε για διαχρονική αρωγή του Υπουργείου προς τον δήμο και έκανε αναφορά στις δυσκολίες της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Ουσιαστικότατος πάντα ο Κώστας Καραμανλής, υποσχέθηκε να σταθεί δίπλα στον δήμο μας, σε αυτή την εξέχουσα γωνιά της Χαλκιδικής», δήλωσε ο κ. Βαλιάνος.