Ο άστατος καιρός στη Σιθωνία από χθες προκάλεσε προβλήματα σε κάμπινγκ στην ακτογραμμή Τορώνης, Σάρτης, Συκιάς. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Αντώνης Δεληδημητρίου έριξε αρκετό νερό και κάποιες υποδομές δοκιμάστηκαν.

«Η φροντίδα των επιχειρηματιών πρέπει να είναι άμεση από τη στιγμή που ειδοποιούνται ότι έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα», τόνισε ο κ. Δεληδημητρίου καθώς οι επιχειρήσεις κάμπινγκ βρίσκονται για τρίτο 24ωρο σε επιφυλακή. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ιδιοκτήτες κάμπινγκ πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τις προειδοποιήσεις της πολιτικής προστασίας, κι όπως γίνεται πάντα, να ενημερώνουν τους κατασκηνωτές και να λαμβάνουν μέτρα.

«Δουλέψαμε Ιούλιο και Αύγουστο καλά, αλλά από τον Δεκαπενταύγουστο και ως σήμερα ο καιρός μας τα χάλασε, ο κόσμος τρόμαξε και δεν βγήκε», πρόσθεσε.

Στο κάμπινγκ του δήμου Σιθωνίας, στο Πλατανίτσι η κατάσταση αντιμετωπίστηκε έγκαιρα. «Είχαμε προετοιμαστεί, και παρότι ο όγκος του νερού ήταν μεγάλος, εμείς δεν αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα. Δεν είχαμε γενικευμένες διακοπές ρεύματος, αν και το ποτάμι κατέβασε πολύ νερό και η παραλία άνοιξε» τόνισε ο πρόεδρος της Α.Ε. Τουριστικές Επιχειρήσεις Τορώνης, Αντώνης Φάλκος, προσθέτοντας ότι το μόνο πρόβλημα στο κάμπινγκ αφορά την υδροδότηση σε δύο ζώνες μέσα στην έκταση.