Στο πλαίσιο του προγραμματισμού για την εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο νομό Χαλκιδικής, καλούνται οι γονείς των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλλικράτειας, αφού ενημερωθούν, να δηλώσουν ενδιαφέρον και συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση.
Το πρόγραμμα θα υλοποιείται μια μέρα την εβδομάδα και σε ένα διδακτικό δίωρο π.χ. 10.00-11.45 π.μ., με τη συνοδεία των γυμναστών.
Η μεταφορά θα γίνεται με λεωφορείο από το σχολείο προς το κολυμβητήριο ΚΑΠΠΑ στην περιοχή της Περαίας ξεκινώντας από το Γ τρίμηνο (Απρίλιος).
Δύναται να συμμετέχουν και μαθητές από την Δ΄ τάξη έως τη συμπλήρωση του αριθμού των 50 θέσεων του λεωφορείου.

Είχε ζητηθεί προγραμματισμός πριν από το καλοκαίρι

Έγγραφο με τον προγραμματισμό του μαθήματος κολύμβησης, για το σχολικό έτος 2022-2023, είχε δημοσιεύσει από τον περασμένο Ιούνιο το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την εφαρμογή του αντικειμένου στους μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης των Δημοτικών σχολείων.

Στο πλαίσιο του έγκαιρου προγραμματισμούς για την εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης στο μάθημα Φυσικής Αγωγής, οι υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Συντονιστές Κολύμβησης, καλούνταν να εξασφαλίσουν δεξαμενές σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, να σχεδιάσουν τις μετακινήσεις των μαθητών προς αυτές και να καθορίσουν τον αριθμό εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής ο οποίος απαιτείται να διατεθεί ή να αποσπασθεί για τη διδασκαλία της κολύμβησης.