Φωτογραφία Αρχείου

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιόρτασαν οι κάτοικοι του Πολυγύρου τον πολιούχο τους Άγιο Νικόλαο, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας.

Ανήμερα της εορτής του σήμερα 6 Δεκεμβρίου οι καμπάνες στην πρωτεύουσα του νομού χτυπούσαν από νωρίς το πρωί χαρμόσυνα και καλούσαν τους πιστούς να προσέλθουν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου για να εκκλησιαστούν και να προσκυνήσουν τη χάρη του.

Τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία και λιτάνευση της ιεράς εικόνας, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημου, παρουσία των αρχών που τίμησαν με την παρουσία τους την μεγάλη γιορτή της πόλης!

«Χρόνια πολλά στον Πολύγυρο, στους Πολυγυρινούς, στο ναυτικό μας, στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες! Η Χαλκιδική εύχομαι να έχει την δύναμη να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα με υγεία, αισιοδοξία και υπομονή», δήλωσε στο XalkidikiPolitiki ο βουλευτής του νομού Απόστολος Πάνας.

Στον εορτασμό παρευρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης της Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, ο οποίος δήλωσε: «Του Αγίου Νικολάου σήμερα, προστάτη της πόλης και των θαλασσινών. Χρόνια πολλά στους Πολυγυρινούς, χρόνια πολλά σε όλη την Χαλκιδική και εύχομαι ολόψυχα η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη από όλες τις προηγούμενες, ώστε να υπάρξει ελπίδα στον κόσμο για ένα καλύτερο αύριο. Υγεία, ευτυχία και οικογενειακή γαλήνη σε όλο τον κόσμο!».

«Μια μεγάλη γιορτή για την πρωτεύουσα! Χρόνια πολλά σε όλους. Ο Άγιος Νικόλαος να μας βοηθά σε δύσκολες συνθήκες για την οικονομία της χώρας, όσο και για τον νομό μας με μεγάλες προκλήσεις για το 2023. Ο Πολύγυρος έχει να διανύσει αρκετό δρόμο. Εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την προσπάθεια των συντοπιτών μας, αλλά και σαν πρωτεύουσα του νομού που πρέπει να δείξει την δυναμική της για τα επόμενα χρόνια», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πολιτευτής της ΝΔ Γρηγόρης Τάσιος.

Ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου Χρήστος Βορδός ανέφερε: «Ο Πολύγυρος γιορτάζει τον πολιούχο του Άγιο Νικόλαο και προστάτη των θαλασσινών. Η σκέψη μας βρίσκεται σε αυτούς που ταξιδεύουν στις θάλασσες και ευχόμαστε καλή υγεία σε όλους και φυσικά χρόνια πολλά στους Πολυγυρινούς και σε όσους εορτάζουν τούτη την ημέρα!».

Στον λαμπρό εορτασμό παρευρέθηκαν ακόμη η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  Πολυγύρου, Μαρία Σαράντη, ο αντιδήμαρχος Δημήτριος Ζαγγίλας, ο αστυνομικός διευθυντής της Χαλκιδικής, ο διοικητης της πυροσβεστικής υπηρεσίας του νομού και εκπρόσωπος του τμήματος της τροχαίας Πολυγύρου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τον εορτασμό εδώ:https://www.facebook.com/politikixalkidiki/posts/pfbid02GXpqExzzzDBYo6WxikqC7o7DV2m2CQoHfw9S3vni1LgybLZXf9j7jWs7Bndwsvrcl