«Υποκλιθήκαμε σήμερα στον άνθρωπο, στον συνεργάτη, στον αυτοδιοικητικό, στον αντινομάρχη που ήταν δίπλα μου ολόκληρη τετραετία. Σε έναν άνθρωπο που πάλευε για την αυτοδιοίκηση, πάλευε για τον τόπο του, πάλευε για τη Χαλκιδική, πάλευε ιδιαίτερα για τον Πολύγυρο. Τον ευχαριστούμε πολύ, ευχόμεθα καλό παράδεισο να έχει και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», με αυτά τα λόγια αποχαιρέτισε τον επί χρόνια θανόντα συνεργάτη του Δημήτρη Τζηρίτη ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος.

Σε κλίμα χαρμολύπης πραγματοποιήθηκε εχθές Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον Πολύγυρο, προς τιμήν του αείμνηστου Δημήτριου Τζηρίτη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής που φέρει πλέον το όνομά του.

Ήταν όλοι εκεί. Συγγενείς, φίλοι, αιρετοί, συνεργάτες, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχώρισαν οι δήμαρχοι των δήμων της Χαλκιδικής, ο πρώην νομάρχης του νομού Αστέριος Ζωγράφος (νυν δήμαρχος Πολυγύρου), σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πολυγύρου, η σύζυγος, τα παιδιά και ο αδελφός του Δ. Τζηρίτη,ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος,η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά πρώην νομαρχιακοί σύμβουλοι, ο προεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος κ.α..

Το μήνυμα του Δημάρχου Πολυγύρου

Λίγο αργότερα ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος αποχαιρέτησε τον πρώην συνεργάτη του με τα εξής λόγια:

«Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για τον εκλιπόντα φίλο και συνεργάτη Δημήτρη Τζηρίτη, είναι να δώσουμε το όνομά του στον χώρο, στην αίθουσα του Περιφερειακού, ή πρώην νομαρχιακού συμβουλίου, όπου έδωσε τόσα πολλά υπηρετώντας την αυτοδιοίκηση. Μέσα στην αίθουσα αυτή, παλέψαμε μαζί, δώσαμε μάχες και αγώνες για μια καλύτερη Χαλκιδική, λαμβάνοντας πάντα αποφάσεις προς το μέγιστο συμφέρον του τόπου μας. Ο Δημήτρης Τζηρίτης, ήταν πολλά παραπάνω από συνεργάτης. Ήταν αδερφός στην ψυχή και την καρδιά. Πολλές φορές ταυτιστήκαμε στις θέσεις μας για τα θέματα του νομού κι άλλες τόσες συγκρουστήκαμε εποικοδομητικά και με θετικό αποτέλεσμα.

Μας λείπει ήδη σε μια περίοδο που τόσα πολλά θα καθορίσουν την επόμενη μέρα για τη Χαλκιδική.

Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Χαλκιδικής για την πρωτοβουλία και την απόφασή της, να τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο το Δημήτριο Τζηρίτη, δίνοντας το όνομά του στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου της Π.Ε.Χ
Καλή σου ώρα εκεί ψηλά φίλε».

Χαλκιδική: Ήταν όλοι εκεί για τον “καπετάνιο” Δημήτριο Τζηρίτη (vid)