Παγετός προβλέπεται να πλήξει την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου έως και το ξημέρωμα της επομένης, με τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής να βρίσκονται επί ποδός για την αποτροπή σχηματισμού πάγου στο οδικό δίκτυο.

Έπειτα από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», πολλές περιοχές του νομού ντύθηκαν στα λευκά, ενώ άμεσα συνεργεία των Δήμων αλλά και της Αντιπεριφέρειας συνέδραμαν ρίχνοντας αλάτι στους δρόμους διατηρώντας τους προσπελάσιμους.

Όπως σημειώνει στο Xalkidiki Politiki ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΧ Δημήτρης Λοκοβίτης, σε όλη την κεντροανατολική περιοχή του νομού αλλά και στα νότια τμήματα των χερσονήσων αναμένεται να επιχειρήσουν ολονυχτίς τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας προκειμένου να ρίξουν αλάτι.

«Καθημερινά παίρνουμε το δελτίο καιρού της ΕΜΥ από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων και ανάλογα κινούμαστε. Αν υπάρχει έκτακτο δελτίο, επικοινωνούμε με τους δήμους και την πολιτική προστασία των δήμων και καταγράφουμε τις ανάγκες. Οι δήμοι βγάζουν βάρδιες του προσωπικού που είναι σε επιφυλακή», περιγράφει τη διαδικασία ο κ. Λοκοβίτης.

Συγκεκριμένα από τις απογευματινές – βραδινές ώρες σήμερα τα συνεργεία θα ρίξουν αλάτι:

  • Σε σημεία της Σιθωνίας
  • Στην Εθνική Οδό από τον Πολύγυρο μέχρι και τη Γαλάτιστα, όπου σημειώθηκαν ορισμένα μικρής έκτασης προβλήματα
  • Από τον Άγιο Πρόδρομο μέχρι και τα υψώματα της Κερασιάς, μετά την Παλαιόχωρα
  • Στον Περιφερειακό της Αρναίας προς Παλαιοχώρι – Νεοχώρι, όπου σημειώθηκε πυκνή χιονόπτωση νωρίς το πρωί
  • Στην περιοχή Μαύρο Δέντρο προς το Στρατώνι
  • Στο δρόμο από Παλαιόκαστρο έως και Ταξιάρχη
  • Σε όλη την Κασσάνδρα όπου σημειώθηκε επίσης πυκνή χιονόπτωση τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα
  • Και όπου χρειαστεί στο οδικό δίκτυο Πολυγύρου – Σιθωνίας

Υπενθυμίζεται ότι για τον τακτικό αποχιονισμό λειτουργεί η σύμβαση έργου της ΠΕΧ που χειρίζεται η υποδιεύθυνση των τεχνικών υπηρεσιών της. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ενεργοποιείται το μητρώο εργοληπτών της ΠΚΜ και η δαπάνη προέρχεται αντίστοιχα από έκτακτα χρήματα.