Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια κυριάρχησε σε απόλυτο βαθμό της Ντόνα Βέκιτς και επικράτησε με 2-0 σετ στον τρίτο προημιτελικό του 250αριου τουρνουά της WTA στο Λιντζ.

Η Μαρία Σάκκαρη έδειξε από τα πρώτα μόλις γκέιμ την κυριαρχία της. Στα πέντε είχε κατακτήσει τα τέσσερα, έχοντας ένα μπρέικ και το προβάδισμα με 4-1. Η Κροάτισσα δεν κατάφερε να αντιδράσει και περιορίστηκε στο να χάσει το σετ με 6-3. Το δεύτερο ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάνοντας το μπρέικ για το 1-0. Η Βέκιτς απάντησε με “σπάσιμο” για το 2-2, όμως η 27χρονη Ελληνίδα έδειξε ψυχραιμία στη συνέχεια. Αρχικά προστάτεψε το δικό της σερβίς και στη συνέχεια έκανε εκ νέου μπρέικ για το 4-3. Με το σκορ όμως στο 5-4 κι ενώ σέρβιρε για τη νίκη, δέχθηκε νέου μπρέικ. Οι δύο τενίστριες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ, εκεί που το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης βρέθηκε την πλάτη στον τοίχο πέντε (!) φορές αλλά επιβίωσε και τελικά επικράτησε με 10-8 για το 2-0 στα σετ.

Πλέον, η κορυφαία Σάκκαρη βρίσκεται στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί θα αντιμετωπίσει μία εκ τον Τόσον και Μάρτιτς, με έπαθλο το ένα από τα δύο εισιτήρια για τον τελικό της διοργάνωσης.//

Τα σετ: 6-3, (10)6-6(8)

Πηγή: ertsports.gr