Ο Αντιδήμαρχος Σιθωνίας Γεώργιος Δαλδογιάννης
Την απόφαση να στηρίξει για Δήμαρχο Σιθωνίας στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές την υποψηφιότητα του Ιωάννη Μαλλίνη εξέλαβε ο νυν Αντιδήμαρχος Γεώργιος Δαλδόγιαννης.
Με εκτενή ανακοίνωσή του, ο κ. Δαλδόγιαννης σημείωσε ότι δεν θα κατέβει τελικά ηγούμενος ο ίδιος έναν συνδυασμό, κάνοντας λόγο για «πικρία και απογοήτευση» αναφορικά με τη στάση ορισμένων κοντινών του στελεχών που εν τέλει αποφάσισαν να ενταχθούν σε διαφορετικά ψηφοδέλτια, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν αποτελεί «ούτε εγωισμό, ούτε εκδικητικό πνεύμα».
Τέλος, ευχαρίστησε από καρδιάς τους δημότες που τον εξέλεξαν δύο φορές πρώτο δημοτικό σύμβουλο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Αγαπητοί φίλοι και φίλες ,
εν όψει των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις διεργασίες που συντελούνται και τις εξελίξεις που δρομολογούνται .
Εδώ και αρκετό καιρό με απασχολούσε έντονα το ζήτημα της επόμενης μέρας στο Δήμο Σιθωνίας.
Το τελευταίο δε χρονικό διάστημα δεχόμουν πιέσεις από πολλούς συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους και προέδρους κοινοτήτων, ώστε να ηγηθώ μιας νέας προσπάθειας ως υποψήφιος Δήμαρχος.
Προβληματίστηκα πολύ, μέτρησα τις αντοχές μου, τις υποχρεώσεις μου ως επαγγελματία Αστυνομικού και κυρίως ως οικογενειαρχη, τις ευθύνες που γεννά το εγχείρημα αυτό και τελικά κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων αποφάσισα θετικά , ανακοινώνοντας την απόφαση μου αυτή σε στενό κύκλο συνεργατών μου , φίλων και συναδέλφων.
Έτσι δειλά δειλά ξεκίνησα την αναζήτηση υποψηφίων για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου.
Ενός ψηφοδελτίου που θα αποτελούνταν από στελέχη της σημερινής διοίκησης του Δήμου, από νέα άτομα αλλά και από την μείζονα αντιπολίτευση και αυτό γιατί είχα και έχω την τιμή αρκετοί συνάδελφοι της αντιπολίτευσης να με στηρίζουν.
Άλλωστε οφείλω να πω και δημόσια ότι κατά την διάρκεια της θητείας μου ως Αντιδημάρχου , η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης , στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ασκώντας εποικοδομητική κριτική όπου έπρεπε αλλά και παρέχοντας στήριξη σε πολλά ζητήματα αποφεύγοντας την ανέξοδη κριτική και τον λαϊκισμό.
Σκοπός μου ήταν η δημιουργία ενός ψηφοδελτίου ενωτικού αποτελούμενο από έμπειρους αυτοδιοικητικούς , αλλά και νέους με όραμα και αγάπη για τον τόπο μας ανθρώπους.
Δυστυχώς όμως η προσπάθειά μου δεν καρποφόρησε .
Μέρα με τη μέρα διαπίστωνα ότι άνθρωποι οι οποίοι για μεγάλο χρονικό διάστημα μου ζητούσαν επίμονα να αναλάβω δράση, ξαφνικά αποφάσισαν να ενταχθούν σε άλλη υποψηφιότητα, ζητώντας μου μάλιστα να τους ακολουθήσω.
Και δυστυχώς αυτό συνέβη σε όλα τα χωριά εκτός του Αγίου Νικολάου εν μέρει.
Η απόφασή τους , απολύτως σεβαστή από εμένα !
Άλλωστε έχω μάθει στη ζωή μου να σέβομαι και να μην κρίνω τις επιλογές των συνανθρώπων μου.
Δεν νιώθω ούτε θυμό ούτε οργή.
Νιώθω όμως πικρία και απογοήτευση!!
Με τους περισσότερους ήμουν, είμαι και θα θα παραμείνω φίλος!
Όμως μετά το τέλος της τρέχουσας θητείας – και το τονίζω αυτό- δεν μπορώ πλέον να είμαι συνεργάτης τους!
Και αυτό δεν υποδηλώνει ούτε εγωισμό, ούτε εκδικητικό πνεύμα!
Υποδηλώνει στάση ήθους και συνέπειας!
Μετά λοιπόν από όλα τα ανωτέρω, εξαντλώντας ολα τα περιθώρια και με δεδομένο το γεγονός ότι η συγκρότηση ψηφοδελτίου, όπως εγώ το οραματιζόμουνα , ήταν ανέφικτη , έπρεπε να πάρω τις αποφάσεις μου.
Με γνώμονα τα δικά μου ιδεώδη και πιστεύω και συζητώντας με κοντινούς μου ανθρώπους, αποφάσισα στην παρούσα φάση να στηρίξω την υποψηφιότητα του Γιάννη Μαλλίνη !!
Θεωρώ ότι ο Δήμος μας , έχει ανάγκη την συμπόρευση , την ομοψυχία, τις φρέσκιες ιδέες, την δράση και την όρεξη και τον αυθορμητισμό των νέων ανθρώπων, την συμμετοχή του πολίτη γενικότερα!!
Ξέρω ότι με την απόφασή μου αυτή, ίσως απογοητεύσω κάποιους, αλλά ευελπιστώ ότι οι περισσότεροι θα εκτιμήσετε την στάση μου αυτή με γνώμονα όλα όσα προανέφερα!!
Φίλες και φίλοι, τέσσερα χρόνια ως Αντιδήμαρχος, παρών καθημερινά στις επάλξεις, προσπάθησα για το καλύτερο δυνατό για τον όμορφο τόπο μας.
Με τις όποιες αδυναμίες μου και ολογωρίες !
Πάντοτε όμως μετά εντιμότητα, με σεβασμό στον συνάνθρωπο, με ηθικά κριτήρια και νηφαλιότητα , προσπάθησα να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας προς το πρόσωπό μου , αλλά και την επιλογή μου από τον Δήμαρχο Πάρη Ντέμπλα , τον οποίο στήριξα και θα στηρίζω μέχρι το τέλος της τρέχουσας θητείας μας.
Αγαπητοί συνδημότες ,
δύο φορές εξέθεσα τον εαυτό μου στην κρίση σας , δύο φορές με αναδείξατε με την εμπιστοσύνη σας πρώτο δημοτικό συμβούλο !!
Και για μια ακόμα φορά σας ευχαριστώ από καρδιάς!!
Η απόφασή μου σε γνώση σας πλέον.
Εσείς θα κρίνετε εάν έπραξα σωστά η όχι και θα με κατατάξετε αναλόγως!!
Η κρίση σας απολύτως σεβαστή!!