Έκκληση προς τους πολίτες με αφορμή την έναρξη της εαρινής και θερινής περιόδου να μην απορρίπτουν ογκώδη αντικείμενα ανεξέλεγκτα απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου Γιώργος Ματέας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Εν όψιν της έναρξης της εαρινής και θερινής περιόδου κατά τις οποίες παρατηρείται κάθε χρόνο έξαρση της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης μπαζών, ογκωδών και πράσινων απορριμμάτων, παρακαλούνται δημότες και επισκέπτες που διαθέτουν ογκώδη απορρίμματα προερχόμενα από εκσκαφές, κατεδαφίσεις, ανακαινίσεις, να μην τα απορρίπτουν σε ακάλυπτους χώρους δημιουργώντας ανεξέλεγκτες χωματερές και προκαλώντας σημαντική υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Τέτοιου είδους ενέργειες απαγορεύονται αυστηρά, και επισύρουν σοβαρές κυρώσεις και πρόστιμα σύμφωνα με την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία. Η αποκομιδή και η μεταφορά τέτοιων υλικών δεν είναι ευθύνη του δήμου και πραγματοποιείται αποκλειστικά από ιδιώτες που έχουν την υποχρέωση να μεταφέρουν τα υλικά σε κατάλληλα εγκεκριμένη μονάδα ανακύκλωσης. Για τα λοιπά ογκώδη αντικείμενα (πχ στρώματα) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα του Δήμου Πολυγύρου και τις κατά τόπου δημοτικές ενότητες και κοινότητες και να μην τα τοποθετούν σε πεζοδρόμια και δίπλα σε κάδους. Εικόνες με πεταμένα σκουπίδια παντού εκτός από απαράδεκτες είναι και εστίες πρόκλησης πυρκαγιών και δεν τιμούν κανένα μας .