Στην καρδιά της Άφυτου στην Κασσάνδρα, βρίσκεται το Fortuna, ένα all day cafe bar που συνδυάζει τη θέα της θάλασσας με το πράσινο της κατάφυτης πλαγιάς. Από το 1990, ο κύριος Χρήστος ιδιοκτήτης του Fortuna, υποδέχεται τους πελάτες του σε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο, που αποπνέει μία οικεία αίσθηση.

Χάρη στους ευρύχωρους και ανοιχτούς εξωτερικούς χώρους που διαθέτει, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό τους με εκπληκτική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Με ανοιχτά τα παράθυρα το καλοκαίρι, ο αέρας από τη θάλασσα δροσίζει τον χώρο φέρνοντας μια απαλή αύρα φρεσκάδας.

Το όραμα του ιδιοκτήτη ήταν μέσω της εμπειρίας που είχε συλλέξει από διάφορες δουλειές στην εστίαση, να δημιουργήσει έναν φιλόξενο χώρο, ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας και για κάθε περίσταση, που θα γίνει το στέκι όσων επιθυμούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τις ομορφιές της περιοχής. Ένας χώρος υπαίθριος και φωτεινός, όπου σε περιμένουν όλοι με χαμόγελο και θετική διάθεση για να γίνετε μια μεγάλη παρέα.

«Το συγκεκριμένο μέρος άνηκε στον παππού μου. Ήταν ένα οικοπεδάκι που ήταν η αυλή από το πατρικό μου σπίτι. Σε αυτό λοιπόν το μέρος με το οποίο έχω δεθεί συναισθηματικά, αποφάσισα να κατασκευάσω εξ΄ ολοκλήρου από την αρχή αυτό το κατάστημα», αναφέρει ο κ. Χρήστος.

Στο Fortuna, οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν ποικιλία καφέ, από εκλεκτά είδη espresso έως καφέ φίλτρου, που σερβίρονται με πρωινό από υλικά που προέρχονται από την τοπική αγορά. Αντίστοιχα, για τους λάτρεις των cocktail, το Fortuna προσφέρει μια ευρεία γκάμα σπέσιαλ επιλογών διαθέτοντας μία από τις πλέον μεγαλύτερες κάβες ποτών που υπόσχονται να μην αφήσουν παραπονεμένο ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Το κατάστημα λειτουργεί όλο τον χρόνο, ωστόσο φέτος, λόγω εργασιών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ανάπλασης του οικισμού, παρέμεινε κλειστό. Με προγραμματισμένη την επανέναρξη λειτουργίας του από την Πρωτομαγιά, οι επισκέπτες του Fortuna θα μπορέσουν να απολαύσουν το πλούσιο μενού του, το οποίο θα περιλαμβάνει πιάτα brunch που έχουν αγαπηθεί από πολλούς, καθώς και πλήθος γευστικών επιλογών από την πλούσια κουζίνα του.

Από τις 09:00 το πρωί έως και τις 3-4 τα ξημερώματα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους, τα ποτά τους, τα φαγητά τους, με τη συνοδεία ενός πούρου ή ενός ναργιλέ. Γνωστό για το tobacco shop που λειτουργεί στους κόλπους του από το 1998, το Fortuna διαθέτει προς πώληση τόσο σε χονδρική όσο και λιανική πούρα από σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων από Κούβα, Ονδούρα και Άγιο Δομίνικο. «Είμαστε γνωστοί σε όλη την Κασσάνδρα για το προϊόντα καπνού που διαθέτουμε. Πλέον όποιος έρθει έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να αγοράσει, αλλά και να μείνει στο κατάστημα προκειμένου να απολαύσει για παράδειγμα τον ναργιλέ του, συνοδεία κάποιου ποτού», εξηγεί ο κ. Χρήστος.

Με πελάτες όλων των ηλικιών ντόπιους και ξένους, το Fortuna είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να απολαύσετε το ποτό ή το φαγητό σας με άνεση και χαλάρωση, και στο βάθος… τη Σιθωνία. Ένα είναι σίγουρο, πως από τη στιγμή που μπαίνεις μέσα, βρίσκεσαι σε ένα cozy περιβάλλον, με χαλαρή ατμόσφαιρα που σε τραβάει από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ για ραντεβού με το ταίρι σου ή βόλτα με φίλους.