Επετειακές εκδηλώσεις μνήμης της Επανάστασης της Χαλκιδικής του 1821, πραγματοποιήθηκαν στον Πολύγυρο, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του νομού. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις, ενώ οι μικροί μαθητές από διάφορα μέρη της Χαλκιδικής, παρέλασαν στους δρόμους κρατώντας στα χέρια ελληνικές σημαίες.

«Χρόνια πολλά στη Χαλκιδική και σε όλους τους Χαλκιδικιώτες», ευχήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Ζωγράφου σημειώνοντας πως «σήμερα τιμούμε, κάποιες μέρες βέβαια νωρίτερα από την κυριώνυμη ημέρα της 17ης Μαΐου, την Επανάσταση της Χαλκιδικής του 1821. Είναι η μέρα μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές μας, οι οποίοι ακόμα και σήμερα δεν έχουνε βρει τη θέση που τους αξίζει στο πάνθεον της ιστορίας. Αγώνας διαρκής ώστε η Επανάσταση της Χαλκιδικής να τοποθετηθεί επάξια με την ελληνική Επανάσταση, στα βιβλία της ελληνικής ιστορίας».

Για μία πολύ σημαντική ημέρα για τη Χαλκιδική έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας, τονίζοντας πως ο αγώνας της Χαλκιδικής «έδωσε το στίγμα σε πανελλαδικό επίπεδο. Σήμερα εδώ από τον Πολύγυρο, τιμήσαμε όλη η πόλη και η μαθητική νεολαία τους ήρωές μας και νιώθω ιδιαίτερη χαρά που βρέθηκα και εγώ σήμερα σε αυτές τις εκδηλώσεις».

«Ημέρα τιμής και μνήμης για όλους αυτούς οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι», σημείωσε από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Ιωάννης Γιώργος, κάνοντας λόγο για δύσκολους καιρούς και τότε και τώρα. «Δύσκολοι καιροί. Μία Ελλάδα η οποία πέρασε κατά την προηγούμενη δεκαετία μία περίοδο η οποία την έριξε στο περιθώριο της Ευρώπης. Βγήκε όμως. Βγήκε και είχε την τύχη να έχει στο τιμόνι της, έναν πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οποίος την οδήγησε σε ασφαλή λιμάνια. Μέσα από αντίξοες συνθήκες, κατόρθωσε να κρατήσει όρθια τη χώρα, να κρατήσει όρθια την κοινωνία και αυτό προς χάρη της ελευθερίας του κόσμου, των Ελλήνων και όλων όσων βρίσκονται στην πατρίδα. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, χρόνια πολλά στους Χαλκιδικιώτες και τιμή σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για εμάς».

Τέλος, ο Γρηγόρης Τάσιος, υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατίας δήλωσε πως «τιμούμε την μνήμη των προγώνων μας σε μία ιστορική ημέρα για τη Χαλκιδική μας. Μία μέρα η οποία πρέπει να την ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά για τον νομό. Θεωρώ ότι η πρόταση στην επόμενη κοινοβουλευτική ημέρα θα πρέπει να είναι γενική αργία για όλο τον νομό για όλους τους συμπολίτες μας. Είναι στόχος της επόμενης μέρας. Χρόνια πολλά και να είμαστε όλοι καλά, να θυμόμαστε τους προγόνους μας για αυτές τις ιστορικές μέρες που μας έχουν χαρίσει την ελευθερία μας».