Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία και στη Νέα Καλλικράτεια, όπου παρατηρείται υψηλή προσέλευση ψηφοφόρων. Οι εγγεγραμμένοι πολίτες στις εκλογικές λίστες στην πόλη ανέρχονται στους 4.776.

Το μήνυμά τους για τη σημερινή ημέρα απέστειλε η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία κα Ζαφειρούλα Μυλωνά και ο κ. Απόστολος Πάνας υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.
Η κα Μυλωνά χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως «γιορτής της Δημοκρατίας» τονίζοντας πως πρόκειται για «κρίσιμες» εκλογές για τη χώρα. «Χαίρομαι που βλέπω ότι όλα κυλούν ομαλά, όλα πάνε καλά. Εύχομαι να μην υπάρξει μεγάλη αποχή, να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο το ποσοστό της αποχής και να ψηφίσουμε όλοι και όλες σωστά, αυτό που πρέπει».

Από την πλευρά του, ο κ, Πάνας σημείωσε πως «είναι μία πάρα πολύ σημαντική ημέρα, για τη Δημοκρατία αλλά και για τη Χαλκιδική. Ο κόσμος έρχεται κατά συρροή στα εκλογικά κέντρα. Θέλω να ευχηθώ και εγώ σε όλους τους συνυποψήφιούς μου από όλα τα κόμματα καλή επιτυχία και καλή δύναμη, ίσως και καλή ξεκούραση για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, κάναμε έναν πολύ έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα, με αξιοπιστία και περιμένουμε και τη συμμετοχή των πολιτών και τη στήριξη και για μένα και για και για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ».