Οι πρώτες βοήθειες αποτελούν γνώσεις απαραίτητες για κάθε άνθρωπο, ιδιαίτερα για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Τα παιδιά είναι περισσότερο ευάλωτα στον κίνδυνο καθώς δεν έχουν επίγνωση του κινδύνου και η περιέργειά τους τα οδηγεί σε πράξεις και παιχνίδια που ίσως καταλήξουν να τα βλάψουν.

Είναι σημαντικό για όλους να γνωρίζουμε πρώτες βοήθειες. Όταν όμως είσαι ένας γονιός ή  κηδεμόνας, ή εργάζεσαι με παιδιά, είναι ιδιαίτερα απαραίτητο να γνωρίζεις τι να κάνεις όταν ένα παιδί βρίσκεται σε κίνδυνο ή υπάρχει κάποια έκτακτη ανάγκη.

Η γνώση του πώς να χρησιμοποιείς τεχνικές πρώτες βοήθειες μπορεί να αποδειχθεί μία ζωτική δεξιότητα.

Στο παρακάτω βίντεο που δημιούργησε ο χρήστης @anastasistefanakis στο TikTok δείχνει μέσα σε λίγα λεπτά πως να σώζει κάποιος ένα βρεφάκι κάτω των 12 μηνών.

@anastasistefanakis

Μ Π Ρ Α Β Ο στη Ζωή, τη μαμά της Ρέας, η οποία μέσα σε λίγα λεπτά έμαθε με μεγάλη ευκολία, πως να σώζει ένα βρεφάκι κάτω των 12 μηνών 🙏 Τι άλλο βίντεο θα ήθελες να σου φτιάξω το καλοκαίρι, με τους φίλους μας; @KIDS SAVE LIVES #kidssavelives #iSAVElives_app #anastasiSAVElives #resuscitation #defibrillator #cpr #savealife #firstaid #καρπα #απινιδωτης #παιδια #μαθητες #διαγωνισμος #διασωση #επιβιωση #ταπαιδιασωζουνζωες

♬ πρωτότυπος ήχος – anastasiSAVElives