Στα κόκκινα δουλεύει ο Στέφανος Κασσελάκης και το στελεχιακό δυναμικό που τον περιβάλλει για τη στελέχωση του επιτελείου του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Χθες ανακοινώθηκαν τα τρία πρώτα ονόματα, που αποτελούν τον στενό πυρήνα του κ. Κασσελάκη στην καμπάνια του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η προερχόμενη από τη Θεσσαλονίκη Δώρα Αυγέρη, που ανέλαβε νέα εκπρόσωπος Τύπου στη θέση του Στέργιου Καλπάκη, ήταν από τα πρώτα στελέχη του κόμματος που εκδήλωσε την προτίμηση στην υποψηφιότητα Κασσελάκη. «Άνοιξε το παράθυρο και μπήκε φως», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στις 30 Αυγούστου για τον μελλοντικό πρόεδρο του κόμματος, δηλώνοντας εξ’ αρχής τη στήριξη στην υποψηφιότητά του.

Από τότε η πρώτη -δια ζώσης- συνάντησή της με τον νέο, πλέον, πρόεδρο του κόμματος πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, κατά την πρώτη επίσκεψή του εδώ, στις 7 Σεπτεμβρίου. Η πρώην βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ήταν από τους ελάχιστους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ανέβασε ικανοποιητικά τον αριθμό των σταυρών της, σε σχέση με το 2019, ενώ είχε εκλεγεί στις εκλογές του Μαΐου, θέση που έχασε τον Ιούνιο. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν κάτι που κίνησε το ενδιαφέρον του Στέφανου Κασσελάκη, όπως και η -δύσκολη- εκλογική περιφέρεια που κατέβηκε η κ. Αυγέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τους συνεργάστηκαν κατά τη διάρκεια της καμπάνιας του Στέφανου Κασσελάκη, με την κ. Αυγέρη, που εργαζόταν χρόνια ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ3, να τον συμβουλεύει στον τομέα των media. Πλέον, η πρώην βουλευτής σηκώνει μανίκια και σήμερα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τα μέλη του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κουμουνδούρου.

Οι άλλοι δύο νέοι συνεργάτες είναι οι Γιώργος Τσίπρας, ως διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (στη θέση του Θανάση Θεοχαρόπουλου) και ο Μανώλης Καπνισάκης ως διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου (ο Μιχάλης Καλογήρου ήταν επί θητείας Αλέξη Τσίπρα).

Ο πρώτος αποτελεί έμπειρο κοινοβουλευτικό πρόσωπο που έχει διατελέσει αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Άμυνας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την προηγούμενη τετραετία. Ο δεύτερος υπήρξε δικηγόρος της οικογένειας Κασσελάκη, ενώ είναι άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Είχε χειριστεί, μάλιστα, τις νομικές μάχες υπέρ της οικογένειας του κ. Κασσελάκη ενάντια στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Τα ονόματα που αναμένεται να έχουν ενεργό ρόλο

Βέβαιη εκτιμάται ότι θα είναι η παραμονή του Σωκράτη Φάμελλου στην προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης εκτέλεσε με στιβαρότητα τα καθήκοντά του στην πιο δύσκολη συγκυρία του κόμματος και είναι ένα γεγονός που δεν έχει περάσει απαρατήρητο. Σημειώνεται ότι ο κ. Φάμελλος και ο κ. Κασσελάκης επικοινώνησαν ήδη από τις πρώτες ώρες της εκλογής του, ενώ ήταν από αυτούς που πρώτοι τον συνεχάρησαν από κοντά, κατά την προσέλευσή του στα γραφεία της Κουμουνδούρου, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πλαισιώνεται από ικανό αριθμό στελεχών, και από τη Βόρεια Ελλάδα, αρκετά εκ των οποίων θα εμπιστευτεί στην επόμενη μέρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αρχικώς η βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη αποτελεί ένα από τα κεφάλαια του Στέφανου Κασσελάκη. Διατελεί κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θέση που εκτιμάται ότι θα κρατήσει, εκτός αν μεταφερθεί σε αυτήν του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, που κατέχει έως σήμερα ο Διονύσης Καλαματιανός. Ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Παππάς δύσκολα θα μεταφερθεί σε άλλη θέση, καθώς ο ρόλος του είναι ήδη αναβαθμισμένος και ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι η στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη δεν αποτελεί προϊόν συναλλαγής. Ο τρίτος, Νάσος Ηλιόπουλος, είναι και ο πιο μετέωρος, καθώς ήταν βασικό στέλεχος του επιτελείου της Έφης Αχτσιόγλου και αναμένεται σύντομα να ξεκαθαριστεί ο ρόλος που θα έχει την επόμενη μέρα.

Από τη Βόρεια Ελλάδα σημαντικό ρόλο αναμένεται να αναλάβουν ο βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς, η πρώην βουλευτής Πιερίας Μπέττυ Σκουφά και η πρώην βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου.

Εκτός εξίσωσης της επόμενης μέρας δεν πρέπει να βγαίνουν και οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης και Κατερίνα Νοτοπούλου που, την περασμένη τετραετία, είχαν σημαντικό αντιπολιτευτικό ρόλο, ενώ, παρότι δεν δήλωσαν δημόσια τη στήριξή τους στον Στέφανο Κασσελάκη, δεν ήταν αρνητικά διακείμενοι στο πρόσωπό του και προέβαλαν την ενότητα του κόμματος. Τέλος, όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, και η Ράνια Θρασκιά ενδέχεται να διεκδικήσει κάποιον ρόλο. Ερωτηματικό παραμένει και η Ρένα Δούρου που αποτελεί εξίσου κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παύλος Πολάκης, Αθηνά Λινού, Χαρά Καφαντάρη, Ραλλία Χρηστίδου, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Έλενα Ακρίτα, Θάνος Μωραΐτης, Ελένη Αυλωνίτου, Γιάννης Μπουρνούς, Γιώργος Καραμέρος, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Βασίλης Κόκκαλης είναι επίσης στελέχη που αναμένεται να έχουν αναβαθμισμένο ρόλο την επόμενη μέρα.

Τέλος, άμεσο συνεργάτη του νέου προέδρου αποτελεί και ο αδερφός της πρώην βουλεύτριας Πιερίας Μπέττυς Σκουφά, Βαγγέλης Σκουφάς. Βρισκόταν δίπλα του καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας του, αποτέλεσε τον πρώτο άνθρωπο που συγκέντρωσε… δημοσιογραφικά τηλέφωνα επικοινωνίας με τον κ. Κασσελάκη και είχε διοργανώσει και την πρώτη συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη με μέλη της LGBTQI+ κοινότητας, προτού ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Παράλληλα, είναι συντονιστής της ομάδας LGBTQI+ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

voria.gr