Ο πρώτος Σύλλογος Νεολαίας Παλαιοχωρίου είναι γεγονός και λίγες μόλις ημέρες μετά από την σύσταση του, μετρά 120 μέλη.

Πρόκειται για μία ομάδα νέων, διαφόρων ηλικιών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ζούνε και δραστηριοποιούνται στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής.  Το χωριό μετρά περισσότερους από 1000 μόνιμους κατοίκους.

Στόχος των μελών του συλλόγου είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων και ενημερωτικών δράσεων σχετικά με θέματα που απασχολούν τη νέα γενιά αλλά και η υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων που θα τονώσουν την αλληλεπίδραση των νέων της περιοχής και θα δώσουν ένα κίνητρο σε όσους κατάγονται από το χωριό, να το επισκέπτονται συχνότερα και να συμμετέχουν στις δράσεις. 

Στα σχέδια του συλλόγου είναι να διοργανώσει πεζοπορίες στη φύση, χορούς και συλλογικές δράσεις οι οποίες θα δώσουν την ευκαιρία σε περισσότερους νέους να γνωρίσουν τον τόπο τους και τους συγχωριανούς τους. Το πρώτο εγχείρημα θα υλοποιηθεί την περίοδο της Αποκριάς και συγκεκριμένα την Τσικνοπέμπτη, καθώς ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει ήδη να διοργανώνει τον πρώτο χορό του.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νεοσύστατου συλλόγου Δημήτρη Κολοβό, η ανταπόκριση τόσο των νέων που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιοχωρίου όσο και άλλων ανθρώπων που έχουν σχέση με το χωριό και το επισκέπτονται ανά διαστήματα ήταν απρόσμενη! Ήδη έχουν προχωρήσει με την εγγραφή τους περισσότερα από 120 μέλη και οι εγγραφές συνεχίζονται. 
Αν και η βασική προϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος στην ομάδα είναι ο παράγοντας της ηλικίας, να είναι κάποιος δηλαδή 18 έως 45 ετών, ο σύλλογος δεν απορρίπτει την συνεργασία και με όσους θέλουν να στηρίξουν τις δράσεις του, ανεξαρτήτως ηλικίας. 
Σχετικά με την σύσταση του συλλόγου και την υποδοχή του από την τοπική κοινωνία ο κ.Κολοβός περιγράφει στο xalkidiki politiki :”η τοπική κοινωνία μας δέχθηκε με χαρά και ενθουσιασμό. Θέλουμε να πορευτούμε όλοι μαζί και να αναδείξουμε τον τόπο και το χωριό μας.”
Σύμφωνα με τον ίδιο, η δημιουργία του συλλόγου αποτελεί το αποτέλεσμα μίας προσπάθειας  και συζητήσεων πολλών ετών. “Τώρα ξεκινάμε και υπάρχει ανυπομονησία και μεγάλος ενθουσιασμός από όλους μας για την συνέχεια του εγχειρήματος.” αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η πρώτη ανακοίνωση του συλλόγου μετά την σύσταση του:
Ενώνοντας Δυνάμεις για Ένα Κοινό Μέλλον: Ο Σύλλογος Νεολαίας Παλαιοχωρίου
Η δημιουργία του Συλλόγου Νεολαίας Παλαιοχωρίου αποτελεί ένα επίτευγμα πολλών, ένα αποτέλεσμα μακροχρόνιων προσπαθειών και αμέτρητων συζητήσεων. Με τη ζύμωση απόψεων και την ανταλλαγή ιδεών, καταφέραμε να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα, όπου με υπερηφάνεια δηλώνουμε την ύπαρξη του Πρώτου Συλλόγου Νεολαίας στο Παλαιοχώρι, αλλά και σε ολόκληρο τον Δήμο Αριστοτέλη.
Η απίστευτη ανταπόκριση με 117 εγγραφές μέσα σε μόλις 3 ώρες αποδεικνύει τη δίψα του κόσμου για κάτι καινούργιο, κάτι που αξίζει να εξεταστεί και να υποστηριχθεί. Ο σκοπός της ύπαρξής μας είναι πολύ περισσότερος από την απλή δημιουργία ενός συλλόγου. Έχουμε ως αποστολή τη σύσφιξη των σχέσεων της Νεολαίας μας, την ενθάρρυνση των νέων ανθρώπων να ενταχθούν σε συλλογικότητες για το καλό του τόπου μας, και τη συμβολή μας σε δράσεις βελτίωσης του χώρου μας.
Η πορεία που ακολουθούμε είναι γεμάτη δράση και πρωτοβουλίες. Ανεξαρτήτως του αν πρόκειται για συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες για τα σύγχρονα προβλήματα ή εθελοντικές εργασίες, η πρωτοβουλία και η διασκέδαση θα είναι πάντα στο επίκεντρο της προσέγγισής μας. Βρισκόμαστε ακόμα στα πρώτα βήματα, αλλά η ιδέες και η όρεξη περισσεύουν.
Με διάθεση και αποφασιστικότητα, πιστεύουμε ότι μπορούμε όχι μόνο να ενώσουμε τη νεολαία, αλλά ολόκληρο το Παλαιοχώρι πίσω από το όραμά μας.
Συνεπώς, καλούμε όλους τους κατοίκους του Παλαιοχωρίου να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να στηρίξουν αυτήν τη νέα αρχή που συμβάλλει στη δημιουργία ενός κοινού μέλλοντος που αντικατοπτρίζει τις αξίες και τις φιλοδοξίες μας.
Με αγάπη και αφοσίωση,
Ο Σύλλογος Νεολαίας Παλαιοχωρίου