Ο συνδυασμός διάφορων φωτιστικών με έναν ανεμιστήρα οροφής σε ένα σπίτι μπορεί να δημιουργήσει μια αρμονική και λειτουργική αισθητική, ενώ προσφέρει πολλά οφέλη όσον αφορά την άνεση και την ενεργειακή απόδοση. Παρακάτω θα δούμε μερικές επιλογές και πλεονεκτήματα που έχουν οι ανεμιστήρες οροφής https://desikos.gr/el/ikiakos-exoplismos/thermansi-psixi/anemistires/anemistires-orofisστο συνολικό σχεδιασμό ενός σπιτιού.

 

Τα φωτιστικά https://desikos.gr/el/fotistika-toixouτοίχου είναι κάτι που συναντάμε συχνά σε κατοικίες, ειδικά σε διαδρόμους, μπαλκόνια και βεράντες. Μπορούν να προστεθούν στο χώρο σας, ανάλογα με το στυλ και τη λειτουργικότητα που επιθυμείτε να έχουν. Επίσης, και τα φωτιστικά δαπέδου είναι μια καλή επιλογή για να τονίσουμε μια γωνιά στο σπίτι ή ένα μέρος που μας αρέσει να περνάμε κάποιες ώρες διαβάζοντας ένα βιβλίο ή κοιτάζοντας τηλεόραση. Ο κατάλληλος φωτισμός στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την διάθεση μας και να αλλάξει την ατμόσφαιρα του χώρου μας. Ο έντονος φωτισμός προτιμάται περισσότερο σε όσους θέλουν να εργαστούν και πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση. Ο “εγκεφαλικός φωτισμός” είναι αυτός που μας κρατάει πιο χαλαρούς και ήρεμους ειδικά τις βραδινές ώρες που μαζευόμαστε σπίτι μας για να ξεκουραστούμε.

 

Ο αερισμός του χώρου παίζει μεγάλο ρόλο στην συνολική διάθεση μας. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που η ζεστή είναι αφόρητη, μπορούμε να την σπάσουμε με κάποιο ανεμιστήρα οροφής ο οποίος θα μας δροσίζει διακριτικά. Το τελευταίο καιρό, αυτός ο αρχέγονος αλλά υγιεινός τρόπος δροσισμού, έχει έρθει πάλι στο προσκήνιο.Πολλοί σχεδιαστές πλέον τον ενσωματώνουν στην εσωτερική σχεδίαση ενός σπιτιού.Τα νέα μοντέλα έχουν εξελιχθεί πολύ, προσφέροντας νέες λειτουργίες και μπορεί να τα βρει κανείς σε πολλά χρώματα και σχέδια.

 

Πολλοί σύγχρονοι ανεμιστήρες οροφής περιλαμβάνουν ενσωματωμένα φώτα, συχνά με επιλογές όπως LED, για ενεργειακή απόδοση. Αυτά τα σχέδια είναι ιδανικά για μικρότερα δωμάτια όπου ο συνδυασμός ενός κλασικού φωτιστικού και ενός ανεμιστήρα μπορεί να είναι συναρπαστικός.

 

Με την βοήθεια της τεχνολογίας, πολλά μοντέλα ανεμιστήρων οροφής πλέον συνδυάζονται με τα έξυπνα σπίτια και με τα υπόλοιπα συστήματα οικιακού αυτοματισμού.  Αυτό επιτρέπει τον έλεγχο τόσο του φωτισμού όσο και της ταχύτητας του ανεμιστήρα από ένα smartphone ή μέσω φωνητικών εντολών. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε καλύτερη ενεργειακή απόδοση.

 

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός ανεμιστήρα οροφής είναι εξαιρετικά. Τους θερμούς μήνες, δημιουργούν ένα αεράκι που μπορεί να δροσίσει το υπνοδωμάτιό μας χωρίς την χρήση κλιματιστικού. Η χρήση ανεμιστήρα κρατάει την θερμοκρασία σταθερή απομακρύνοντας παράλληλα την υγρασία από τον χώρο. Επίσης, πέρα από τον έλεγχο της θερμοκρασίας, ένας ανεμιστήρας οροφής μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικός σε δωμάτια που έχουν ψηλό ταβάνι ή σε δωμάτια όπου ο αέρας μπορεί να είναι στάσιμος και να μην ανακυκλώνεται. Η συνεχόμενη κυκλοφορία του αέρα συμβάλλει σε ένα πιο υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης. Επίσης, ένας ανεμιστήρας οροφής είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος να δροσίσουμε ένα παιδικό δωμάτιο, καθώς τα παιδιά τον βλέπουν και σαν παιχνίδι που διακοσμεί ευχάριστα τον χώρο τους.

 

Οι ανεμιστήρες οροφής είναι διαθέσιμοι σε μεγάλη γκάμα σχεδίων, υλικών και στυλ. Υπάρχουν πολλά μοντέρνα σχέδια έως και παραδοσιακά με περίτεχνες λεπτομέρειες και μπορούν να χρησιμεύσουν ως κεντρικό σημείο σε ένα δωμάτιο, συμπληρώνοντας την υπάρχουσα διακόσμηση