Τον δήμο Κασσάνδρας επισκέφθηκε η Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Έλενα Σώκου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα που απασχολούν τον δήμο όπως για παράδειγμα η αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και η στελέχωση των υπηρεσιών. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής αλλά και ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για την μετονομασία του δήμου, ώστε να περιλαμβάνει και γεγονότα ιστορικής σημασίας που διαδραματίστηκαν στην Ελληνική Επανάσταση.

Σε δηλώσεις της στο xalkidiki politiki για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον δήμο Κασσάνδρας, η κ.Σώκου είπε χαρακτηριστικά:“Είχαμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε με την Δήμαρχο σε πρώτο επίπεδο για την εξυπηρέτηση πραγματικά των πολιτών αλλά και για τον σχεδιασμό που έχει η δημοτική αρχή. Με χαρά άκουσα ότι στόχος, μεταξύ άλλων, είναι η μετονομασία του δήμου σε Ηρωικό Δήμο Κασσάνδρας. Αγαπώ τους ανθρώπους που αγαπούν την ιστορία και τον τόπο τους, είμαστε εδώ για να τα δούμε όλα μαζί, χέρι-χέρι και για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής αλλά και για τους επισκέπτες, να ξέρουν ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό.”

Από την πλευρά της η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά δήλωσε: “Θίξαμε πάρα πολλά θέματα. Αυτό που με κάνει να είμαι πολύ χαρούμενη είναι η ανταπόκριση της κυρίας Σώκου. Νιώσαμε ότι έχουμε μία βοήθεια, έναν αρωγό στα δύσκολα θέματα όταν ζοριζόμαστε με την Αθήνα, γιατί ξέρετε όταν είμαστε τόσα χιλιόμετρα μακριά, υπάρχει πρόβλημα.Ήταν πολύ ανοιχτή, πολύ θετική ώστε να μας βοηθήσει από τα πιο σοβαρά μέχρι τα πιο πρακτικά προβλήματα.”