Υπεγράφη σήμερα 11 Μαρτίου 2024 από την Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας κα. Αντωνία Δαλαβίτσου και την Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κα. Κατερίνα Ζωγράφου η προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν στην κεντρική προβλήτα του Νέου Μαρμαρά -ύστερα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα- ολικού προϋπολογισμού 490.000 €!
Στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης παρών ήταν και ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Μαλλίνης, ο οποίος ιδιαίτερα χαρούμενος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επεσήμανε ότι:
«Το έργο που θα υλοποιηθεί και αφορά την κεντρική προβλήτα του Νέου Μαρμαρά, θα συμβάλλει στη σημαντική, οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας συνεργαζόμαστε στενά τόσο με την Περιφέρεια όσο και με την Κυβέρνηση, για την αποκατάσταση ζημιών που έχουν προκληθεί από φυσικές καταστροφές και τη γρήγορη επαναφορά των περιοχών που έχουν πληγεί στην κανονικότητα».
Από τη μεριά της η Πρόεδρος του ΔΛΤΣ Αντωνία Δαλαβίτσου τόνισε πως «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής και αποκατάστασης, το οποίο είχε υποστεί πολλές ζημιές από την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Η ασφάλεια και η ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας είναι και θα παραμείνει προτεραιότητα για εμάς».
Η κα. Δαλαβίτσου ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη Κατερίνα Ζωγράφου για την αποτελεσματική συνεργασία του πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σημειώνεται ότι άμεσα το έργο θα δημοπρατηθεί και έτσι θα ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες εργασίες που θα συμβάλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση της περιοχής, για μια προβλήτα ασφαλή και σύγχρονη.